Laatste thuiswedstrijd seizoen 2015-2016 wordt winnend afgesloten

23rd Apr, 16

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2015-2016 is door Helmond Sport goed afgesloten met een 4-0 overwinning op FC Oss. Met vlagen werd het thuispubliek getrakteerd op prima voetbal en schitterende aanvallen.

Door de blessure van Kerk moest trainer Remond Strijbosch weer noodgedwongen het elftal omgooien. Hierdoor speelde Sam Strijbosch als linksbuiten, El Allouchi als rechtsbuiten en Markiet werd zoals wel vaker dit seizoen in de spits gezet. In het begin van de wedstrijd hadden ze alle drie al een kans gekregen. Helmond Sport speelde goed voetbal. De beloning volgde na ruim een kwartier spelen. Op aangeven van El Allouchi kon Edwards op de rand van het strafschopgebied snoeihard uithalen, 1-0. FC Oss kreeg een goede kans via Zschusschen, maar Wouter van der Steen hield met een paar puike reddingen zijn doel schoon.

Na de rust een flitsend en zeer sterk spelend Helmond Sport. Binnen de minuut na de rust verdubbelde Justiana de score, 2-0. Snel hierna stond het 3-0. Na een mooie aanval legde Strijbosch de bal, in het strafschopgebied, terug op El Allouchi, die de bal achter de keeper schoot. Tien minuten voor tijd werd de 4-0 gemaakt, wederom uit een mooie aanval. Dit maal was El Allouchi de aangever en schoot Van de Sande binnen.

Trainer Strijbosch gunde Wouter van der Steen nog een publiekswissel. Na 6 seizoenen lijkt Van der Steen te gaan vertrekken bij Helmond Sport.

Aanstaande vrijdag staat ook de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Dan speelt Helmond Sport tegen Telstar. De SVHS organiseert een vroege busreis. Om 12.30 uur wordt er koers gezet naar Wijk aan Zee om daar voorafgaand de wedstrijd wat te drinken. We hebben nog enkele plaatsen vrij. U kunt nog mee!