Helmond Sport wacht nog op eerste overwinning.

13th Aug, 16

De eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen! De supporters hadden er zin in. Een gewone bus was al snel uitverkocht, dus een dubbeldekker werd in gezet om de ruim 85 supporters naar Oss te brengen. Na de domper van vorige week (de 2-2 tegen diep in blessuretijd), moest er tegen FC Oss de 3 punten worden gepakt. Na een rommelige openingsfase mocht Helmond Sport de score openen via Jason Bourdouxhe. Hij kwam vrije voor doel te staan en rondde ook doeltreffend af, 0-1. Niet veel later leek Helmond Sport de 0-2 te gaan maken, maar Janzen kopte van dichtbij rakelings over. Vlak voor rust wist Thomassen de bal niet bij de vrijstaande Hiwat te krijgen. Ruststand was derhalve 0-1.

Helmond Sport startte goed de tweede helft waarbij Thomassen en Braber kansen kregen via kopballen. Hierna werd Fc Oss sterker en kantelde de wedstrijd nadat El Aissati vanaf 20 meter de bal achter Kaya schoot. In de slotfase (zoals gebruikelijk bij Helmond Sport) trok FC Oss de wedstrijd naar zich toe. Een makkelijk gegeven strafschop werd door Boere benut, 2-1. Vier minuten later liep Oss uit naar 3-1 via wederom Boere.

Helmond Sport maakte een bedroevende indruk en moet het doen met 1 punt uit 2 wedstrijden. Vrijdag komt Achilles’29 op bezoek in Helmond.