Helmond Sport weer met lege handen

20th Aug, 16

Nog steeds wacht Helmond Sport op de eerste overwinning van het nieuwe seizoen. Gisteren was Achilles’29 met 1-2 te sterk. Een vertekend beeld gezien het elftal van Roy Hendriksen op basis van de kansenverhouding ruimschoots voor lag op Achilles’29, maar erin dat telt.

De euforie die tijdens de voorbereiding onder de supporters heerste is totaal verdwenen. Ook de visie die Hendriksen tijdens de informatieavond de supporters voorschotelde is niet terug te zien in het elftal. Er straalt geen vertrouwen uit en automatismen zijn ver te zoeken. Het spel is zorgelijk. Het is pas de derde wedstrijd van het prille seizoen, maar de supporters maken zich alweer grote zorgen. Veel gemopper vanaf de tribunes. Tribunes die overigens verre van vol waren. Officieel cijfer: 1.621 toeschouwers, maar dat aantal lag een heel stuk lager.

Hendriksen startte met hetzelfde elftal als een week geleden. Daarbij had hij wel de geblesseerden Zeldenrust en Brulmans terug. In de beginfase van de wedstrijd mocht Helmond Sport al vier doelpogingen noteren via Thomassen, Braber, Hiwat en Edwards. Bij de eerste de beste kans van Achilles’29 was het voor de gasten al raak. Popalzy kon gemakkelijk door de defensie heen lopen en rondde daarna keurig af, 0-1. Helmond Sport ging door met het creëren van mogelijkheden. Halverwege de wedstrijd werd dit beloond met een treffer. Via Jeroen Verkennis werd de bal voor het doel gezet waarna Jordy Thomassen de bal op een presenteerblaadje legde voor Hiwat. Met een strak schot schoot hij de verdiende 1-1 binnen. Nog geen minuut later kreeg Hiwat de kans om de 2-1 te maken maar raakte de bal voor het doel te zacht.

Na de rust een sterke fase van een kwartier voor Helmond Sport en kreeg het via Edwards een goede kans. Daarna zakte de wedstrijd in tot een bedroevend niveau. De moed zakte totaal weg nadat Achilles’29 uit het niets op voorsprong kwam, ook nog door een eigen doelpunt van de zwak spelende Ron Janzen. Hij veranderde het schot van Thijs dusdanig dat Kaya er gen antwoord meer op had. Hendriksen wisselde even later Janzen voor Hasani. Helmond Sport kreeg nog wel kansen via Edwards en Hasani, maar de verdiende gelijkmaker kwam niet meer. Dat Achilles’29 trainer Eric Meijers na de wedstrijd aangaf dat zijn ploeg met drie punten teveel is beloond maakt het extra zuur. Het zal wel weer zo’n seizoen worden….

Aanstaande maandag speelt Helmond Sport tegen Telstar in Velsen. De supportersbus vertrekt al om 13.00 uur richting de kust om daar voor de wedstrijd wat te drinken. Er zijn nog plaatsen vrij, dus al u nog mee wilt, laat het ons dan even weten.