Spelers knokken zich naar eerste overwinning!

27th Aug, 16

Met pure vechtlust heeft Helmond Sport gisteren de eerste overwinning van het seizoen behaald. In eigen huis was het met 1-0 te sterk voor degradant Cambuur Leeuwarden.

Tijdens de warming up van de spelers werd een spandoek uitgerold waarop de onvrede van de supporters werd geuit. “Wij eisen resultaat”. Een kort maar krachtig signaal naar de spelers en staf. Dit werd goed opgepakt. De spelers hebben geknokt en gestreden voor de overwinning.

Ten opzichte van afgelopen maandag mocht Marc Höcher weer in de basis starten. Ook Helmonder Maikel Verkoelen mocht zijn basisdebuut maken. De linker centrale verdediger maakte een zeer betrouwbare en sterke indruk. Vanaf de aftrap had Cambuur het meeste balbezit. Toch was de eerste grote kans voor Helmond Sport. Een lange pass op Hiwat werd door een Cambuur verdediger niet goed weggewerkt. Daarbij was de doelman ook nog ver uit zijn doel gekomen. De bal viel voor de voeten van Thomassen die met een lob de bal in het lege doel probeerde te werken, deze ging net over. Halverwege de eerste helft kreeg Thomassen weer een goede kans, maar helaas was de topscoorder niet trefzeker. Cambuur kreeg via Steenvoorden een goede kans. Hij kopte de bal uit een hoekschop net over. Ook Anderson kreeg de kans om de score te openen toen hij alleen op Kaya af kon lopen, maar zonder resultaat. Helmond Sport kwam hierna wel op voorsprong. Een door Höcher genomen vrije trap aan de zijlijn verdween zonder dat iemand anders de bal aanraakte in het doel, 1-0. Overigens waren aan Helmond Sport toegekende vrije trappen schaars. Een scheidsrechter kan partijdig zijn, maar wat De Graaf liet zien lag er wel heel erg dik bovenop.

Tien minuten na de rust werd Höcher vervangen door Zeldenrust. De invaller zorgde met een actie op de achterlijn ervoor dat Hiwat vrij voor doel een niet te missen kans kreeg. Hiwat schoot de bal gehaast over het doel. In de slotfase van de wedstrijd drukte Cambuur op de doel van Kaya. Het was nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Met kunst en vliegwerk werd dit voorkomen. Zo haalde Zeldenrust de kopbal van Peersman van de doellijn. Diep in blessuretijd leek de volledig vrijstaande Hemmen alsnog voor de 1-1 te tekenen, maar Kaya redde erg knap en toonde hiermee zijn klasse. De vreugde na het laatste fluitsignaal was groot. Na 5 wedstrijden was daar dan eindelijk de eerste overwinning. Spelers en supporters vierden dit samen met de vertrekkende Werner Rossou. Hij werd letterlijk op handen gedragen.

Door deze overwinning klimt Helmond Sport naar de vijftiende plaats op de ranglijst. Volgende week is Helmond Sport vrij. De SVHS organiseert dan een voetbal quizavond. U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in de Business Club waar de quiz (start 20.00 uur) wordt gehouden.