Het venijn zit hem in de staart! Derde overwinning op rij.

17th Sep, 16

Na de overwinningen op Cambuur Leeuwarden en FC Emmen, is Helmond Sport opnieuw als winnaar van het veld gestapt. Waar het lang naar uit zag dat de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel zou eindigen wist Helmond Sport uiteindelijk VVV Venlo met 2-1 te verslaan.

Trainer Roy Hendriksen startte met dezelfde 11 spelers als tegen FC Emmen. Het spel was vanaf het begin duidelijk: Venlo ontregelen en gebruik maken van onze snelle buitenspelers Zeldenrust en Hiwat. Maar op papier is het altijd makkelijker dan in de praktijk. Helmond Sport creëerde de eerste helft nagenoeg geen kansen, echter kon VVV Venlo de solide defensie ook niet breken. Resultaat was een povere eerste 45 minuten behoudens dat het even billenknijpen was nadat Ferhat Kaya te lang wachtte om de bal weg te werken waardoor Ralf Seuntjes de bal tegen de paal aan mikte.

Na een kwartier in de tweede helft te hebben gespeeld schoot Helmonder, in dienst van de Limburgers, Joey Sleegers tegen de binnenkant van de paal. Geluk voor Helmond Sport want de bal kaatste terug het speelveld in. Via Jordy Thomassen was Helmond Sport gevaarlijk. Onze spits kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld, draaide makkelijk weg van zijn tegenstander en kwam in kansrijke positie te staan. Echter was zijn schot te slap. Richting het einde ontbrandde de wedstrijd los. In de 82e minuut werd Robert Braber door Nils Röseler neergehaald in het strafschopgebied waarna scheidsrechter Van de Kerkhof een penalty gaf. Deze werd verzilverd door Teije ten Den, 1-0.

Twee minuten later waren de rollen omgekeerd. Dit maal veroorzaakte Robert Braber een penalty toen hij de inzet van Nils Röseler tegen de hand kreeg. Via de onderkant van de lat schoot Vito van Crooy de 1-1 binnen. Niet veel later zette Jordy Thomassen Furghill Zeldenrust vrij voor de keeper. Zeldenrust schoot de bal op fraaie wijze binnen, 2-1. Het stadion ontplofte van vreugde. Na 4 minuten extra tijd werd de derde overwinning op rij feestelijk gevierd.

Na een zeer stroeve start heeft Helmond Sport inmiddels de draai gevonden. Het heeft nu 10 punten uit 7 wedstrijd met een 12e plaats op de ranglijst als gevolg. Dinsdag speelt Helmond Sport in Werkendam tegen Kozakken Boys voor een plaats in de tweede ronde van de KNVB Beker. Deze wedstrijd is een verplichte auto/buscomi. Er is nog plaats in de bus. U kunt zich nog steeds aanmelden.