Helmond Sport komt tegen RKC Waalwijk niet verder dan een gelijkspel

24th Sep, 16

Na 3 overwinning op rij in de competitie kwam Helmond Sport gisterenavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk. Daarbij liet het elftal van Roy Hendriksen vooral in de eerste helft de kans missen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Na het debacle van dinsdag in de beker startten spelers fel aan de wedstrijd. Al binnen een paar minuten werd Zeldenrust vrij voor het doel gezet maar schoot tegen de keeper op. Vijf minuten later wederom een grote kans voor Helmond Sport. Dit maal werd de bal uit een vrije trap door Bourdouxhe op de paar geschoten. Na een kwartier spelen kwam Helmond Sport dan verdiend op voorsprong. Jordy Thomassen schoot de bal met een lob over de uitgegleden keeper Willimas, 1-0. Hierna ging Helmond jacht op de tweede treffer. Het krachtsverschil was behoorlijk groot. RKC Waalwijk had niets in te brengen, echter na ruim een half uur spelen liet Helmond Sport zich inzakken en leunde op de 1-0 voorsprong. Het niveau zakte behoorlijk in. RKC Waalwijk wilde wel maar kon niets.

In de eerste minuut na de rust kreeg RKC Waalwijk de eerste kans van de wedstrijd via Sanoh. Het spelbeeld was daarna weer hetzelfde als het laatste kwartier van de eerste helft. Helmond Sport leunde naar achteren en beperkte zich tot het verdedigen van de 1-0. Het loerde op een counter. Voor de supporters was het niet om aan te gluren. Als je thuis speelt dan mag je toch meer initiatief verwachten. Helmond Sport kreeg via invaller Ten Den en Braber nog twee goede kansen, maar zij wisten niet te scoren. Dat deed RKC Waalwijk wel. Dat ontstond nadat Thomassen duidelijk ten val werd gebracht en hierbij hands maakte. Uit de vrije trap daarop volgend scoorde Rienstra. Een fout van de Belgische scheidsrechter Daemen. Diezelfde scheidsrechter leek snel zijn fout goed te willen maken want in de laatste minuut werd Benson alleen op Kaya afgestuurd. Onze doelman haalde Benson onderuit in het strafschopgebied. Penalty en dus rood voor Kaya. Maar net als bij de situatie van Thomassen bestrafte hij Benson met geel, dus een vrije trap voor Helmond Sport. Hier kwamen we dus heel goed weg.

Helmond Sport blijft dus steken op een puntje. Het staat nu op de elfde plaats. Aanstaande vrijdag speelt Helmond Sport in De Galgenwaard tegen jong FC Utrecht.