Helmond Sport speelt een draak van een wedstrijd.

1st Oct, 16

Helmond Sport heeft een draak van een wedstrijd gespeeld. Het had helemaal maar dan ook helemaal niets in te brengen tegen jong FC Utrecht. Stadion De Galgenwaard werd verlaten met een 1-0 nederlaag.

De animo voor deze wedstrijd was groot. Met een uiverkochte bus van de SVHS werd er omstreeks 18.00 uur koers gezet naar Utrecht. Tegen 19.30 uur kwamen we er aan. Nadat eerst de blaas werd geleegd van al het bier moest er een pittige wandeling worden gemaakt naar het uitvak.

Honderden meters gang moest doorlopen worden. En was je gearriveerd in het uitvak dan moet er een flinke beklimming omhoog gemaakt worden om bij de catering te komen om bier te kopen. In totaal waren er zo’n 85 Helmond Sport supporters aanwezig in het mooie maar lege stadion.

En toen de wedstrijd… Hendriksen begon met dezelfde 11 als tegen RKC Waalwijk. Al vanaf de eerste minuten was de tactiek van de trainer alweer duidelijk. Tegenhouden en loeren op een counter terwijl ons in het begin van het seizoen aanvallend voetbal was beloofd. Het werd een draak van een wedstrijd. Het was niet zo vreemd dat jong FC Utrecht op een 1-0 voorsprong kwam na een half uur spelen. Hendriksen greep in en wisselde de bar en boos spelende Hiwat. Overigens had hij heel het elftal kunnen wisselen. Niemand behaalde een acceptabel niveau.

Ook de tweede helft was het spel van Helmond Sport niet om aan te gluren. Irritaties en gemopper bij de Helmond Sport supporters waren gerechtvaardigd. Er werd geen een enkele kans gecreëerd. Alleen twee slappe kopballen van Thomassen op het doel. Wat het meest zorgde baarde was de blessure van Bourdouxhe. Een harde werker die onmisbaar is bij Helmond Sport. Waarschijnlijk een paar weken afwezig met een kruisbandblessure.

Volgende week is Helmond Sport vrij. De volgende wedstrijd is op vrijdag 14 oktober thuis tegen FC Volendam.