Helmond Sport wint knap van FC Volendam

16th Oct, 16

Helmond Sport heeft zich gerevancheerd van de barslechte vorige competitiewedstrijd (Jong FC Utrecht). Het won met 2-0 van FC Volendam waarin oud Helmond Sport spelers Jack Tuijp en Kevin Visser in de basis begonnen.

Het was even puzzelen voor Roy Hendriksen. Hij moest het stellen zonder de geblesseerden Justiana, Bourdouxhe, Fucunda, Brulmans en de al langer geblesseerde Vicento. Daarom begonnen Ron Janzen en Tije Den Ten is de basis. Onze trainer koos voor een andere formatie (4-4-2) met Ten Den en Thomassen in de spits. De start was goed en het spel prima. Gevolg was dat Helmond Sport verdiend op een 1-0 voorsprong kwam door Zeldenrust die zijn 2e goal van het seizoen maakte.

FC Volendam kreeg uitgerekend met Visser haar eerste kans van de wedstrijd. Zoals we al wisten is Visser geen koele afmaker, zo ook bij deze grote kans stuitte hij op de uitstekend keepende Kaya. Het laatste kwartier waren de gasten de bovenliggende partij waarin Kwakman de gelijkmaker had kunnen maken. Maar Braber kopte de bal van de doellijn.

In de tweede helft had Helmond Sport het moeilijk met Volendam. Dit resulteerde in kansen voor Van Velzen, Kwakman en van Son maar in alle gevallen kwam Ferhat Kaya als winner uit de bus. De opluchting bij de 2.600 toeschouwers was dan ook groot toen Tije Ten Den de 2-0 binnen knalde. Helmond Sport bracht de wedstrijd ‘zakelijk’ tot een goed einde. Zo blijft Helmond Sport al 4 thuiswedstrijden ongeslagen.

Volgende week speelt Helmond Sport in Doetinchem tegen De Graafschap. Deze wedstrijd zal zonder publiek gespeeld gaan worden aangezien De Graafschap een straf uitzit. Leden van de SVHS hoeven echter niet doelloos thuis te blijven zitten, want wij organiseren een kaartavond die om 20.00 uur in de Business Club begint.