Helmond Sport verliest in allerlaatste seconde van Almere City FC

30th Oct, 16

Helmond Sport heeft geen prettige avond beleefd in Almere. Een goedgekeurd doelpunt werd alsnog afgekeurd en in de allerlaatste seconde werd met 1-0 verloren.

Vol goede moed vertrok rond 17.15 uur de bus naar Almere. De laatste twee wedstrijden waren gewonnen ( 2-0 Volendam en 2-4 De Graafschap). We zijn dus in de “winning mood”. Na een kleine stop om wat te eten en te plassen arriveerden we rond 19.30 uur in Almere. Dit had aanzienlijk later kunnen zijn omdat er op de A27 een file stond met vertraging van een klein uur. Onze buschauffeur had zijn werk goed gedaan en had de alternatieve route via Amsterdam naar Almere gekozen.

In de eerste helft had Helmond Sport het wat moeilijk met Almere City FC, behoudens een kans via een vrije trap van Zeldenrust, waren de betere kansen voor de gastheer. Echter liet Kaya weer goed keeperswerk zien, zeker toen Mac-Donald alleen op hem afkwam.

Na rust was het ook Almere dat de bovenliggende partij was. Toch kwam Helmond Sport op voorsprong toen Braber de voorzet van Höcher binnen schoot. De treffer werd in eerste instantie goedgekeurd door de scheidsrechter. Niemand van Almere protesteerde en het doelpunt werd met het uitvak gevierd. Totdat de grensrechter zijn vlag in de lucht stak. Buitenspel. Onbegrijpelijk! Achteraf is de verklaring dat Zeldenrust hinderlijk buitenspel had gestaan. Tsja er stonden wel meerdere spelers voor de neus van de keeper. Na overleg tussen scheidsrechter en grensrechter werd de goedgekeurde treffer alsnog geannuleerd. Erg zuur. Dit was wel de kentering van de wedstrijd.

Helmond Sport ging ineens beter spelen en kreeg ook diverse kansen. Uit voorzetten van Höcher stuitte Zeldenrust op de keeper en werd de kopbal van Janzen rakelings over gekopt. Ook een schot van Ten Den ging rakelings naast het doel. Gezien het spel de eerste en de tweede helft waren beide partijen wel tevreden met een punt. De vierde man gaf 3 minuten extra tijd aan, maar scheidsrechter Martens liet langer doorspelen. Waarom? Geen idee. In de 94e minuut besloot Martens om Almere City FC nog een vrije trap op de rand van de 16 te geven en ja hoor deze werd binnengeschoten door Ahannach, onhoudbaar voor Kaya. Na de aftrap was het dan wel einde wedstrijd. Verliezen in de aller aller laatste seconde. Vorig seizoen was Martens ook de scheidsrechter bij NAC – Helmond Sport. Ook toen liet hij langer dan de extra tijd doorspelen, en ook toen profiteerde de thuisclub hiervan, en ook toen werd een punt door de neus van Helmond Sport geboord.

Op de ranglijst staat Helmond Sport elfde. Vrijdag komt koploper Jong PSV op bezoek.