Helmond Sport wint van koploper Jong PSV

5th Nov, 16

Na de uiterst zure nederlaag vorige week tegen Almere City FC heeft Helmond Sport de nare nasmaak prima weggespoeld door met 1-0 te winnen van Koploper Jong PSV.

Het beloftenelftal van buurman PSV speelde tegen Helmond Sport zonder bekende namen. Na afloop van de wedstrijd kon geconcludeerd worden dat het een van de zwakste elftallen is geweest waartegen we dit lopende seizoen hebben gespeeld. Roy Hendriksen moest door het ontbreken van back Justiana en Verkennis puzzelen met de achterhoede. Deze posities werden ingevuld door Verkoelen en Janzen. Daarnaast was er een basisplaats weggelegd voor Höcher die de gepasseerde Hiwat prima verving.

Het spel in de eerste helft was niet best. Helmond Sport leek te zijn geschrokken van de zeer zwakke tegenstander en wist zich geen raad hoe het hiervan moest profiteren. Laag tempo, slechte spelhervattingen en een beroerde opbouw naar voren. Helmond Sport was in de eerste helft 1 keer gevaarlijk via Ten Den maar de PSV doelman redde prima.

Na rust kregen de 2.600 toeschouwers een heel ander Helmond Sport te zien. Al na 1 minuut spelen was Braber dichtbij de 1-0. Zijn inzet ging op de paal. Een paar minuten later was het dan wel raak. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Höcher. Hij aarzelde niet en schoot van 18 meter via de binnenkant van de paal binnen. Een hele opluchting want van dit Jong PSV moest gewoon gewonnen worden. De gasten kregen door een foutje van Kaya de eerste scoringskans, maar onze doelman wist zijn fout te herstellen. In de loop naar het einde van de wedstrijd zakte Helmond Sport in. Net als vorige week leek Helmond Sport in de slotfase de deksel op de neus te krijgen. Het was echter aan Kaya te danken te danken dat het 1-0 bleef. Jong PSV had niet meer verdiend.

Helmond Sport stijg door deze overwinning naar de 10e plaats op de ranglijst. In de Tweede Periode staat Helmond Sport met nog 4 andere elftallen op 3 punten achterstand op koploper Almere City FC. Volgend weekend ligt de competitie stil i.v.m. interlandvoetbal. De volgende wedstrijd is op vrijdag 18 november. Dan spelen we tegen FC Dordrecht. De SVHS organiseert een busreis naar Dordrecht. U kunt zich nog aanmelden (evenals voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda).