Maikel Verkoelen schiet Helmond Sport naar de overwinning

26th Nov, 16

Helmond Sport heeft het traditioneel altijd lastig tegen Fortuna Sittard. De doelman van de Limburgers speelde daarbij altijd een belangrijke rol. Die keepte altijd behoorlijk goed als ze tegen Helmond Sport speelden, maar die staat nu onder de lat van onze club! Ferhat Kaya behield de nul, en er werd gewonnen van Fortuna!

Roy Hendriksen had na de klinkende zege tegen FC Dordrecht geen aanleiding om zijn elftal te wijzigen. Van die klinkende zege was tijdens deze wedstrijd niets meer terug te zien. Helmond Sport en Fortuna Sittard deden er weinig aan om de 2.400 koudekleumende toeschouwers te verwarmen. Dat het gevaar kwam vanuit twee hoekschoppen zegt eigenlijk genoeg.

Ook de tweede helft was niet van een heel hoog niveau. De wedstrijd dreigde uit te lopen naar een bloedeloos gelijkspel totdat Maikel Verkoelen besloot om een pegel op doel af te vuren. Onhoudbaar voor doelman Ter Wielen, 1-0. Het betekende het eerste doelpunt van onze plaatsgenoot. De opluchting was groot omdat daarbij ook nog Almere City FC met 0-2 achter stond. Helmond Sport gaat door de overwinning aan kop in de tweede periode.

De titel lonkt dus. Echter krijgen we nog 3 loodzware wedstrijden voor de boeg. Aanstaande maandag uit tegen NAC Breda en de derby’s tegen FC 040 (thuis) en FC Den Bosch (uit).

In de reguliere stand stijgt Helmond Sport naar de 6e plaats met 26 punten uit 15 wedstrijden. Het staat wel allemaal erg dicht bij elkaar. Tussen de nummer 1 en 10 zit slechts 7 punten verschil.