Helmond Sport speelt doelpuntloos gelijk tegen NAC Breda

29th Nov, 16

Helmond Sport blijft ondanks het doelpuntloze gelijkspel bij NAC Breda gedeeld eerste staan in de strijd om de 2e periode. Een gelijkspel was gezien het spelbeeld wel een terechte uitslag.

Omstreeks 18.00 uur werd er vanaf de busremise met een volle bus van 64 personen koers gezet richting Breda. De sfeer zat er al vroeg in. Ondanks de maandag werden toch de nodige blikjes bier naar achteren gegooid. Tegen 19.15 uur arriveerden we bij het stadion. De warme bus werd ingeruild voor een ijskoud uitvak, waarna het gezang werd ingezet. In totaal waren er 121 Helmonders aanwezig.

Hendriksen moest 1 wijziging in zijn elftal doorvoeren. Marc Höcher bleef ziek achter in Helmond. In zijn plaats speelde Justiana. Het eerste gevaar van de wedstrijd was voor Helmond Sport. Uit een voorzet van Zeldenrust kon Ten Den op goal schieten. De doelman keerde zijn inzet. Hierna waren de kansen voor NAC Breda, behoudens een goed schot van Justiana. De Bredase spits Dessers kreeg maar liefst 3 kansen. Gelukkig zonder goed resultaat.

Ook de tweede helft had Helmond Sport het moeilijk. Het was aan de uitstekend keepende Kaya en de verdediging te danken dat de 0 werd gehouden. In de slotfase kreeg Helmond Sport de gelegenheid om de wedstrijd winnend af te sluiten. Zeldenrust mocht tot twee maal toe op de keeper aflopen, maar in beide keren werden zijn grote kansen door de keeper gekeerd.

Ondanks deze twee grote kansen was men tevreden met het gelijke spel. Concurrenten Almere City FC en MVV Maastricht speelden ook gelijk. Alleen VVV Venlo wist te winnen. Samen met hen gaat Helmond Sport met 16 punten aan de leiding in de periode. In de reguliere stand blijven we zesde staan.

Hellmond Till I Die, flimpje YouTube

Vrijdag komt buurman FC 040 op bezoek. Wij hopen als SVHS op een zo groot mogelijke opkomst om onze jongens te steunen. Bij een goed resultaat kunnen we het tegen FC Den Bosch gaan afmaken. U kunt zich nog steeds aanmelden voor de busreis naar FC Den Bosch. Het loopt inmiddels goed. Bus 1 zit nagenoeg vol.