Helmond Sport veegt FC 040 van de mat!

4th Dec, 16

Helmond Sport heeft de 2e periodetitel binnen handbereik na de puike overwinning van 3-0 op FC 040. Na rust werden de mannen uit de lichtstad in een tijdsbestek van nog geen 10 minuten compleet overlopen.

De middag begon al rond 15.00 uur bij cafe Bolle Nico. De nodige flessen bier gingen gretig over de toog heen. Op den duur was het zo vol dan er geen mens meer binnen kon. Buiten het cafe werd het ook steeds drukker. Tegen 19.15 uur lopen zo’n 250 man met een corteo naar het stadion toe. Dikke rijen aan de kassa’s lieten zien dat Helmond Sport weer op flinke belangstelling kan rekenen. Iedereen wilde op tijd binnen zijn om zo niets te hoeven missen van het vuurwerk. Met flinke knallen werd het startsein voor de derby gegeven. De sfeer zat er al lekker in. Voordat er werd afgetrapt werd er eerst nog een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers (en voetballers) die afgelopen week omkwamen bij een vliegtuigcrash.

Ten opzicht van de wedstrijd tegen NAC keerde Höcher weer terug in de basis. Janzen moest plaatsnemen op de bank na een serie zwakke wedstrijden. Justiana speelde op zijn vertrouwde linksback positie. De eerste helft hadden de gasten het betere van het spel. Het kreeg kansen via Gunst, die via Kaya de lat raakte. Ook Bousiba was gevaarlijk. Helmond Sport kreeg mogelijkheden via topscoorder Thomassen en Ten Den, die hun van richting veranderde schoten net langs zagen gaan.

Na de rust was het Helmond Sport die de baas was op het veld. Door het inbrengen van Godee ging Hendriksen 4-3-3 spelen en maakte gehakt van FC 040. De score werd geopend door Edwards die de bal uit een voorzet van Höcher binnenkopte. Een kleine minuut later werd het 2-0 door Godee, maar de scheidsrechter keurde de goal al voor buitenspel. Helmond Sport liet zich hierdoor niet weerhouden en maakte alsnog 2- 0 toen Zeldenrust met een lobbal de keeper versloeg. Het stadion ontplofte. De vreugde was compleet bij de 3-0. Braber kopte de bal uit een vrije trap van Höcher binnen. Wedstrijd beslist. Helmond ging gewoon door met de tegenstander kapot te spelen. FC 040 had geluk toen Höcher zijn schot via de binnenkant van de paal zag verdwijnen. Ook Braber en Zeldenrust waren dichtbij de 4-0. De wedstrijd eindigde dus in 3-0. Het was feest. Ook na afloop in het Supporters Home. DJ, zanger en wederom vuurwerk. Heerlijke avond!

Door deze riante overwinning gaat Helmond Sport aan de leiding in de 2e periode. Aanstaande vrijdag kunnen we deze definitief binnen slepen. Minimaal een gelijkspel tegen FC Den Bosch is voldoende. De belangstelling is groot. Via de SVHS hebben we al 5 bussen vol. Wij hebben besloten om ook een 6e bus te gaan inzetten om teleurstelling te voorkomen. Dinsdag tussen 18.30 en 20.30 uur kunt u zich hiervoor inschrijven in ons SVHS Home. Ben er op tijd bij want vol is vol!