HELMOND SPORT BEHAALT PLAY OFFS!!

10th Dec, 16

Helmond Sport heeft zich verzekerd van play-offs! Een overwinning was nodig om op de eerste plaats te eindigen in de tweede periode, maar die eer ging naar VVV Venlo. Onze club eindigde op de tweede plaats en krijgt hierdoor alsnog een plusje achter naam. We gaan aan het eind van het seizoen spelen voor een plaats in de Eredivisie. Dat we Hellemonders feest kunnen vieren hebben we gisteren wel gezien. Supporters en spelers vierden tot diep in de nacht feest.

Rond 17.45 uur verzamelden de busleiders (nogmaals dank) op de parkeerplaats van de Con Brio waar ook de lege bussen aankwamen. Deze werden voorzien van een drankvoorraad en reden toen door naar de busremise, waar het al vroeg druk was. De 6 bussen werden in rijen opgesteld en in rap tempo zat iedereen in de bus. Een kwartier eerder, zo rond 18.30 uur kregen de eerste 3 bussen toestemming om te gaan rijden. De andere 3 vertrokken om 18.45 uur. Alles netjes op tijd en natuurlijk onder het genot van een koud biertje.

We werden tot aan het stadion geëscorteerd door politiemotoren. Tegen 19.30 uur kwamen de laatste bussen aan en het uitvak vulde snel met enthousiaste Helmond Sport supporters. Totaal uitverkocht. Dat wil zeggen ruim 500 man!

En dan de wedstrijd. Die was niet best. Helmond Sport kreeg via Thomassen een grote kans toen Justiana hem vrij voor de keeper zette. Onze topscoorder kon niet trefzeker afronden. Den Bosch was gevaarlijk via Santermans en Van der Sande, die beiden met kopballen Kaya probeerden te verslaan.

Bron foto: John van Lierop

In de tweede helft was het aftellen. Een gelijkspel was immers genoeg om play offs veilig te stellen. Ontsteltenis bij de Helmonders toen Havar een kwartier voor tijd Den Bosch op 1-0 zette. Het zal toch niet! Nee. Gelukkig niet. Vijf minuten later zorgde Justiana met een schot vanaf de 16 voor grote opluchting door de 1-1 te maken. In blessuretijd was het nog even billenknijpen toen Schet de bal nog op de lat schoot, maar nadat scheidsrechter Dieperink voor het eindsignaal blies was het feest. De spelers, staf en bestuur vierden een kwartier lang met de supporters het bereiken van de play offs.

Bron foto: John van Lierop

Op weg naar Helmond! Feest in de bussen. Rond 23.30 uur werden de spelers als helden onthaald. Vuurwerk, gezang, dansende supporters, feestvierende spelers op het dak van de bus. Geweldig! Uiteraard werd het feest voortgezet in het supporters home. Spelers op de bar, polonaise, supporters op tafels, live optreden van De Havenzangers die met feestmuziek de boel nog maar een keer opzweepte. Kortom: Een geweldige avond en nacht.

Echter is het feest nog niet ten einde van vanavond (zaterdag) gaat de film De Boys are Back in Town in première. Een weekend om niet meer te vergeten!

WAT ZIJN WE TROTS OP ONZE CLUB!!!!