Helmond Sport gaat de winterstop in met nederlaag

18th Dec, 16

Helmond Sport is de winterstop ingegaan met een nederlaag. Na het feestweekend van vorige week gingen onze jongen tegen een zeer jeugdig en technisch jong Ajax met 2-4 onderuit. Het kapotte score bord was met een zwart beeld een voorbode van wat nog moest gaan komen . Overigens geen bekende namen in het elftal van de tegenstander. Alleen de zoon van Patrick Kluivert, Justin, was een “bekende” naam.

Voorafgaand de wedstrijd werd de bronzen stier aan Roy Hendriksen uitgereikt. Hij was de beste trainer van de tweede periode. Een mooie bekroning voor onze trainer. De ruim 2.500 toeschouwers bedankten hem met een mooi applaus.

In de beginfase was Helmond Sport de betere ploeg. Het drukte jong Ajax achterover en kreeg al snel de eerste joekel van een kans. Uit een prima combinatieaanval met Thomassen kreeg Braber de bal vrij voor de keeper. Hij schoof de bal tegen de paal aan. Niet veel later stond er dan toch 1-0 op het “scorebord”. De kopbal van Janzen werd door Larty-Sanniez in eigen doel gewerkt. Na de 1-0 was het gedaan met Helmond Sport. Ajax kwam beter in de wedstrijd. Vooral Justin Kluivert was een nachtmerrie voor Janzen. Onze verdediger werd telkens scheel getikte door de technisch vaardige Kluivert. Het was dan niet zo vreemd dat hij de 1-1 voor zijn rekening nam.

Na de rust was het ook Ajax dat het betere van het spel had. De 1-2 viel uit een schitterend schot van grote afstand. De bal werd iets van richting veranderd en verdween onhoudbaar voor Kaya in het doel. Een paar minuten later werd het 1-3 voor de gasten. De volledig vrijstaande Dankerlui was de gevierde man. Invaller Teije ten Den bracht nog iets van spanning terug in de wedstrijd toen hij de 2-3 maakte maar toen Ajax uit een hoekschop heel erg simpel de 2-4 maakte was het gedaan met de wedstrijd. Helmond Sport speelde een zeer matige wedstrijd. Een complete off day, dat gold ook voor de aanhang op Vak O. Een handje vol supporters waren aanwezig, Een triest aanblik van een nagenoeg lege tribune. Dit heeft Helmond Sport niet verdiend!