Helmond Sport wint met 10 man van FC Oss

21st Jan, 17

Helmond Sport heeft een knappe prestatie geleverd door met tien spelers te winnen van FC Oss, de ploeg die 6 van de laatste 7 wedstrijden had gewonnen.

Het was koud in het Lavans Stadion. Dat was wel te zien op de tribunes. De toeschouwers lieten het massaal af weten. Slechts 1.200 kwamen er op de eerste thuiswedstrijd na de winterstop af en die zagen Ten Den al na 1 minuut scoren. Een prima treffer waar de zoon van Ronald Koeman geen antwoord op had. Niet veel later was Kamaci middels een kopbal dichtbij de gelijkmaker. Na ruim een kwartier speler viel die gelijkmaker dan toch in een fase waarin FC Oss de betere ploeg was. Topscoorder Boere kopte binnen, 1-1. De laatste twintig minuten van de eerste helft was Helmond Sport de bovenliggende partij. Het creëerde diverse kansen: Ten Den ging voor eigen succes waarbij afspelen op Braber zeker een doelpunt had opgeleverd. Thomassen schoot rakelings naast. Braber zag zijn kopbal voor doel weggehaald worden. Höcher schoot te zacht in en zag de bal van de doellijn worden gehaald. Helaas voor Helmond Sport was de ruststand 1-1.

In het begin van de tweede helft moest Helmond Sport verder met 10 spelers. Warmolts kreeg zijn tweede gele kaart van de zeer jonge scheidsrechter Van der Eijk. Edwards werd in de verdediging gezet en Ten Den en Thomassen bleven de diepste spitsen. Helmond Sport was en bleef de gevaarlijkste ploeg, ook met 10 man. Het was dan niet zo vreemd dat het weer op voorsprong kwam. Justiana schoof met een geplaatste bal de 2-1 binnen. Een paar minuten later een groot misverstand tussen doelman Koeman en verdediger Stuy van den Herik. Ten Den ging er als lachende derde vandoor en maakte de 3-1. Roy Hendriksen vond dat prima zo en haalde een kwartier voor tijd Ten Den naar de kant en bracht Eisden als slot op de deur in ploeg. Helmond Sport gaf de voorsprong niet meer uit handen en klimt naar de zesde plek op de ranglijst.

Vrijdag speelt Helmond Sport de uitwedstrijd tegen Achilles’29. De hekkensluiter staat stijf onderaan met 5 punten. Van de 5 punten behaalde het 3 tegen Helmond Sport….dus we hebben nog wat recht te zetten. Er is nog plaats in de bus. U kunt zich nog aanmelden!