Helmond Sport wint nu wel van Achilles'29

28th Jan, 17

Helmond Sport heeft de tweede overwinning op rij geboekt. Op het sportpark van Achilles’29 werd met 1-2 gewonnen. De winnende goal viel in de laatste minuut.

De uitwedstrijd naar Achilles’29 heeft altijd iets weg van een bekerwedstrijd tegen een amateurclub. Geen stadion en gezellig wat drinken in de kantine van de thuisclub, althans dat dachten we. We vertrokken eerder dan normaal en kwamen dan ook al rond 19.00 uur aan bij sportpark De Heikant. We werden een bussluis in gedirigeerd waar we de voorgaande jaren gewoon op de parkeerplaats konden parkeren. Daar kwam de onaangename verassing. We mochten niet naar de kantine toe en het uitvak was afgesloten, dus ook niet rondom het veld lopen was toegestaan. De steward vertelde dat er grote problemen waren geweest met FC Oss en Fortuna Sittard. Helmond Sport moest nu dus daarvoor boeten. Geen probleem dan maar terug in de bus en daar de nodige biertjes achterover geslagen. Tegen 19.45 uur het uitvak in, waarna een kwartier later de wedstrijd van start ging.

De eerste kansen waren voor Helmond Sport. Teije ten Den kreeg de grootste kans in het begin van de wedstrijd. Hij schoot tegen de doelman op. Na een half uur spelen kwam Helmond Sport op voorsprong. Ten Den schoot weer tegen de keeper op, maar Robert Braber was attent en klaarde de klus. Hij schoot wel raak, 0-1. De eerste kans voor Achilles’29 kwam er vlak voor de rust. Spits Smajic had gelukkig zijn vizier niet op scherp staan en schoot van heel dichtbij de bal hoog over.

De tweede helft was niet best. Opschudding ontstond er pas een kwartier voor het einde. Een smerige overtreding van Jop van Steen op Furgill Zeldenrust werd door de scheidsrechter bestraft met een rode kaart. Buit binnen dachten we, maar uit het niets viel de gelijkmaker. Robert van Koesveld kopte de bal achter Kaya. Een eigen doelpunt. Teleurstelling alom. Het zal toch niet zo zijn dat Achilles’29 alweer punten gaat pakken tegen Helmond Sport? Nou, billenknijpen was het vijf minuten na de 1-1 toen Niek Versteegen alleen op doel op kon gaan. Gelukkig kon Maikel Verkoelen een eindspurt maken en uitstekend de zeer grote kans onschadelijk maken. Tot opluchting van de meegereisde Helmond supporters maakte Van Koesveld zijn fout goed. Hij kopte de hoekschop van Marc Höcher binnen, 1-2. Na 4 minuten extra tijd waren de 3 punten definitief binnen.

Helmond Sport staat nu op een nette zesde plaats op de ranglijst. Vrijdag reizen we af naar Leeuwarden. Een van de verste uitwedstrijden van dit seizoen. De bus van de SVHS rijdt en we hebben nog een aantal vrije plaatsen. U kunt zich nog aanmelden. Altijd gezellig in onze bus!