Helmond Sport heeft niets in te brengen In Leeuwarden

5th Feb, 17

Helmond Sport heeft de goede reeks niet weten voort te zetten. In het hoge noorden verloor het met 3-0 van Cambuur Leeuwarden. Een wedstrijd die al binnen 1,5 minuut was beslist.

Een van de verste en langste busreizen om een wedstrijd van Helmond Sport in competitieverband te zien. Desondanks vertrokken we met nagenoeg een volle bus naar Leeuwarden. Uiteraard met een goed gevulde drankvoorraad en eten voor onderweg. Omstreeks 15.45 uur reden we van de busremise en op de Bakelsedijk werd het eerste blikje bier opengetrokken. Na ruim een uur rijden de eerste stop om te blaas te legen en een peuk te roken. Weer ruim een uur verder de volgende stop. Hetzelfde ritueel. Ondertussen gingen we als SVHS de bus door met broodjes frikandel, broodjes ragout en worstenbroodjes (bedankt Erik). Tegen 19.30 uur arriveerden we onder politiebegeleiding bij het uitvak van Cambuur. In totaal waren er zo’n 51 supporters uit Helmond aanwezig.

Om 20.00 uur de aftrap voor ruim 8.000 toeschouwers en die zagen na 1,5 minuut Cambuur Leeuwarden al op voorsprong komen. Op aangeven van Lilipaly schoot Van Deelen de 1-0 binnen. Al vroeg op achterstand en die klap kwam Helmond Sport niet te boven. Het werd voor Helmond Sport een wedstrijd om heel snel te vergeten. Helemaal niets in te brengen. De gastheer was de baas in eigen huis. Het bleef slechts 1-0 tot halverwege de tweede helft toen schoot Lilipaly de 2-0 binnen.

Helmond Sport kreeg de eerste echte kans via een strafschop toen Van Deelen hands maakte in het strafschopgebied. Ook dit was niet aan Helmond Sport besteed. Onze topscoorder Thomassen schoot niet raak, de keeper stopte de bal. Het is alweer 9 wedstrijden geleden dat hij voor het laatst een doelpunt maakte. Aan de andere zijde werd wel gescoord. Monteiro zorgde voor de eindstand 3-0.. Uit Cambuur kan je verliezen maar op deze manier was het wel armoe troef. Ondanks de kansloze nederlaag hebben we toch een gezellige busreis gehad

Door deze nederlaag zakt Helmond Sport naar de negende plaats op de ranglijst. Maandag komt Telstar op bezoek in Helmond.