Totaal onnodige nederlaag tegen Telstar

7th Feb, 17

Na de treurige nederlaag van afgelopen vrijdag had Helmond Sport de kans om zich te revancheren, maar net als de heenwedstrijd verloor het in een doelpuntenfestijn van Telstar, dit maal met 3-4. De club uit Velsen-Zuid pakt dit seizoen dus 6 punten van Helmond Sport.

Een wedstrijd op maandagavond. Iets wat de KNVB heel snel moet afschaffen. Op teletekst werd melding gemaakt van 1.286 toeschouwers, maar die waren er echt niet. 80% van het Lavans Stadion was leeg en daarnaast leek het wel een begrafenisstemming. In de eerste helft speelde Helmond Sport een prima partij. Het kwam weliswaar na een kwartier spelen op 0-1 achterstand maar die schade werd snel hersteld door Thomassen die met een mooi actie de 1-1 maakte. Helmond Sport drukte door en het kreeg weer via Thomassen de kans op nog een treffer. Niet veel later, zo vlak voor de rust, kwam Helmond Sport dan toch verdiend op 2-1 door een treffer van Zeldenrust.

Na het zien van de eerste helft leek er geen vuiltje in de lucht. De tweede helft zou een formaliteit worden. Telstar speelde zwak en Helmond Sport speelde prima. De optelsom was dus simpel, maar dat was bedrog. In een zeer zwakke periode (met name zeer zwak verdedigingswerk) van 10 minuten na de rust werd de stand vol verbazing omgedraaid naar 2-3 door doelpunten van Serrarens en Van de Broek. Helmond Sport was hierna de weg kwijt. Man man man wat een schandalig optreden lieten de spelers zien. Niet zo vreemd dat ook de 2-4 viel via wederom Serrarens. Helmond Sport schoot hierna uit de winterslaap en ging eindelijk weer voetballen. In deze fase verkleinde het de stand naar 3-4 door een tweede doelpunt van Thomassen. Ook hierna werd Telstar teruggedrukt in het eigen strafschopgebied. Waarom kan het nu wel?? Echter kon er geen gelijkspel meer behaald worden.

Vrijdag gaat Helmond Sport op bezoek bij koploper VVV Venlo. We hebben nog enkele vrije plaatsen in de buscombi. Meld je nog snel aan.