Gezellig dagje Volendam

11th Mar, 17

Uit naar Volendam. Altijd een van de meest favoriete wedstrijden onder de Helmond Sport supporters. Via de SVHS reisden 100 man af naar het Vissersdorp. Daarnaast een partybus en veel supporters op eigen vervoer. In totaal waren er ruim 200 Helmonders aanwezig. De bussen van de SVHS vertrokken omstreeks 12.00 uur. Nog maar net van de busremise af werden de eerste blikken bier al opengetrokken. Na een plaspauze van een kwartier arriveerden we om 14.15 uur in Volendam waarna meteen koers werd gezet naar Cafe ’t Motje. Het vertrouwde stamcafé van de Helmonders net achter de Dijk. De familie Rap ontving ons weer met open armen. Helaas zonder Jan Rap zelf. Hij lag in het ziekenhuis. Met de klanken van Vur welke club bende Gai? De tap ging open en het feest begon.

Omstreeks 15.30 uur arriveerden de supporters van de partybus waardoor ’t Motje stampvol zat. Gelukkig was het weer goed zodat het terras ook goed dienst deed om de vele supporters te herbergen. Spandoeken prijkten aan de brug, liederen werden gezongen en toeristen maakten vele foto’s van de dolle Helmonders.

We werden ook nog getrakteerd met een optreden van de Helmondse volkszanger Berrie van der Steen. Rond 19.20 uur werd er in corteo koers gezet richting het stadion. De politie zette de straten af zodat we zonder problemen konden lopen.

Tegen 20.00 uur zaten er 230 Helmond Sport supporters in het uitvak van FC Volendam en daar zagen zij een ploeterend Helmond Sport. Ferhat Kaya was de uitblinker met diverse goede reddingen. Pas na de rust kroop Helmond Sport wat uit zijn schulp. Het kreeg kansen via Thomassen en Justiana.

Onze spelers werkten er hard voor maar het wil nog steeds niet vlotten. Toen kreeg het ook nog een strafschop tegen nadat Ten Den een overtreding maakte in het eigen doelgebied. Kaya verrichtte wederom een goede daad door de strafschop van Schilder te stoppen. Zou het dan toch kunnen vandaag? Een puntje daar waren de supporters in deze fase al heel erg blij mee. Helaas zit het ons niet mee en kregen we toch weer een doelpunt om de oren toen Stroo de bal achter Kaya schoot, 1-0. In het restant van de wedstrijd lukte het niet om er nog een gelijkspel uit te slepen en kunnen we de 6 nederlaag in 7 wedstrijden noteren. De supporters staken de spelers een hart onder de riem door ze op te beuren met een mooi applaus. Hopelijk is aanstaande maandag de ommekeer in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

Op onze FaceBook pagina kunt u filmpjes zien, dus like even onze pagina!