Helmond Sport weet weer eens wat winnen is!

1st Apr, 17

Na 9 wedstrijden zonder overwinning is dan eindelijk de ban gebroken! Helmond Sport wint met 1-0 van FC Dordrecht. De eerste 3 punten sinds 20 januari.

Roy Hendriksen koos dit maal voor een forse verdedigende linie. Maar liefst 5 verdedigers werden opgesteld waarbij Edwards bij balbezit van FC Dordrecht zich liet zakken en de verdediging ondersteunde. Belangrijkste in deze fase is om de 0 te houden. Door de verdedigende opstelling creëerde Helmond Sport niet zoveel kansen. Slechts twee schoten van Thomassen en een kopbal van Strijbosch. Stijn van Gassel, de vervanger van de geblesseerde Ferhat Kaya, hoefde in de eerste helft niet zoveel te doen.

Na de rust probeerde Helmond Sport meer druk op Dordrecht te zetten. Het had de pech dat doelman Coremans met een uitstekende redding de volley van Sam Strijbosch uit de kruising tikte. Ook onze doelman Van Gassel moest handelend optreden. Met twee goede reddingen hield hij Thomas van scoren af. Halverwege de tweede helft werd Sam Strijbosch gewisseld voor Teije ten Den. Het publiek was het niet eens met deze wissel aangezien Strijbosch een goede indruk maakte. Echter kreeg de trainer gelijk. Waar Ten Den eerst vanaf de zijlijn tegen de binnenkant paal schoot, was het een paar minuten later wel raak en schoot hij bij de tweede paal binnen, 1-0. Een opluchting ging door het stadion. Niet veel later had Zeldenrust de wedstrijd definitief kunnen beslissen toen hij alleen op de doelman kon aflopen. Helaas schoot hij de bal naast. De 1-0 voorsprong kwam niet meer in gevaar.

Hopelijk hebben we met de overwinning de ommekeer bereikt en kunnen we in het restant van de competitie vertrouwen opdoen voor de play-offs.

Volgende week speelt Helmond Sport de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. We hebben nog plaats in de bus. Leden 19 euro, niet leden 24 euro. Vertrek is om 18.15 uur. U kunt nog mee!