Helmond Sport heeft niets te vertellen bij Fortuna Sittard

8th Apr, 17

Na vorige week de eerste overwinning in 9 wedstrijden te hebben geboekt, was het gisteren weer “business as usual”, dus weer een ruime nederlaag met totaal geen voetbal.

De 55 meegereisde supporters kregen weer een defensieve opstelling met 5 verdedigers te zien. Dit resulteerde niet in het gewenste resultaat want na een kleine 10 minuten stond het al 1-0 voor Fortuna Sittard en liep het voor de zoveelste keer achter de feiten aan. Waar Stijn van Gassel vorige week een hele sterkte indruk maakte, was deze goal op hem af te rekenen aangezien hij de hoge bal niet onder controle kreeg. Hendriksen moest de opstelling omgooien. Hij wisselde de Eisden voor Hiwat maar dit bracht niet het gewenste resultaat. Spits Stokkers kopte Fortuna naar een 2-0 voorsprong. Na een half uur spelen was Helmond Sport nog niet eens in de buurt de doelman van de tegenstander geweest.

De rust was nog niet eens twee minuten voorbij of een derde treffer stond al op het scorebord. Braun kon ongehinderd opstomen richting Van Gassel, die weer op zijn beurt er weer niet goed uitzag qua redding. Een compleet falen van de gehele verdediging. Het restant van de wedstrijd was belabberd. Helmond Sport was nu ook weer nauwelijks gevaarlijk. Het creëerde niets, helemaal niets. Verwonderlijk was het dan ook toen Hiwat de 3-1 scoorde, maar Fortuna zette nog een keer aan wat meteen de 4-1 opleverde.

Een uiterst pijnlijke wedstrijd, een compleet team falen inclusief de technische staf! Door deze nederlaag staan we op plaats 14. Komend paasweekend komen eerst NAC Breda en op maandag FC Den Bosch op bezoek in Helmond.