Dikverdiende overwinning op NAC Breda

15th Apr, 17

Wat een groot contrast met vorige week vrijdag toen Helmond Sport kansloos verloor van Fortuna Sittard. Passie, strijdlust en sfeer dat lieten onze jongens gisteren zien tegen NAC Breda. Dit resulteerde in een dikverdiende 2-1 overwinning.

Al snel na de aftrap was duidelijk dat Helmond Sport er vol voor ging. Het creëerde vele kansen via Edwards, Braber, Ten Den, Zeldenrust en daarna nog twee keer Braber. Zo’n 5 minuten voor de rust beloonde Helmond Sport zichzelf met de dikverdiende voorsprong. Het was Edwards die de bal uit een vrije trap van Zeldenrust binnenkopte. Op slag van rust kreeg Zeldenrust tot twee keer toe de kans om de score te verdubbelen. Helaas bleef het steken bij een 1-0 russtand.

Na de rust was het ook Helmond Sport dat de wedstrijd dicteerde. Bourdouxhe was degene die in de 46e minuut had kunnen scoren. Jammer genoeg werd deze kans niet benut. NAC Breda kwam in de 54e minuut voor het eerst gevaarlijk in het strafschopgebied van Helmond Sport. Stijn van Gassel redde prima door de kopbal van Dessers te stoppen. In een fase waarin NAC Breda wat dreigender werd wist Ten Den de score te verdubbelen. Hij nam de bal aan op de borst en schoot vanuit een moeilijke hoek nagenoeg bij de achterlijn binnen, 2-0. De opluchting was groot dat eindelijk de score werd verdubbeld. Het laatste kwartier probeerde NAC Breda wat aan te zetten. De paal voorkwam de aansluitingstreffer, maar drie minuten later was het dan wel raak via Dessers, 2-1. De voorsprong kwam verder niet meer in gevaar.

Door deze overwinning stijgt Helmond Sport naar plaats 12. Aanstaande maandag (tweede paasdag) volgt de derby tegen FC Den Bosch. Let op: de wedstrijd begint om 14.30 uur!