Derde thuisoverwinning op rij!

18th Apr, 17

Helmond Sport begint weer in vorm te komen. Het boekte gisteren alweer de derde thuisoverwinning op rij. Het stuurde FC Den Bosch totaal kansloos met 2-0 naar huis.

Hendriksen koos voor dezelfde basiself als afgelopen vrijdag waarin Helmond Sport een puike partij speelde tegen NAC Breda. Dus de van een schorsing teruggekomen Jordy Thomassen kon plaatsnemen op de bank. Onze jongens startten weer prima aan de wedstrijd. Het drukte FC Den Bosch terug op eigen helft en het was wachten op de voorsprong. Het duurde een klein half uur totdat de 1-0 op het scorebord stond. Jeroen Verkennis zette met een schitterende steekbal Hiwat vrij voor de keeper en rondde prima af door de bal in de verre hoek te schieten. Hiwat is de laatste wedstrijden op dreef en heeft zijn draai gevonden. Hij was gisteren weer een van de betere spelers bij Helmond Sport. Nog voor de rust werd de wedstrijd beslist in Helmonds voordeel. Teije ten Den profiteerde van een fout in de verdediging en schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen, 2-0. Doelpunt nummer tien van onze spits. Ten Den kreeg niet veel later na zijn 2-0 ook de kans op 3-0 nadat FC Den Bosch achterin wederom in de fout ging. Helaas wist hij niet te scoren.

Na de rust kreeg Helmond Sport goede kansen via de gevaarlijkste mannen bij Helmond Sport, maar Ten Den en Hiwat bleven steken op allebei een treffer. Thomassen kwam in het veld voor Hiwat die een publiekswissel kreeg. Thomassen maakte de 3-0 tegen zijn oude club maar werd uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel. Zeldenrust kreeg ook nog een grote kans tegen zijn oude club, maar ook hij liet het na om te scoren. Zo waar tegen het einde van de wedstrijd werden onze gasten gevaarlijk maar Stijn van Gassel hield zijn doel schoon en mogen we weer 3 punten bijschrijven.

Helmond Sport blijft staan op plaats 12 maar heeft de aansluiting naar boven weer gevonden. Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen Jong Ajax. De SVHS organiseert een vroege busreis (vertrek 12.00 uur) we eerst het centrum van 020 gaan bezoeken. U kunt nog mee!