HOOFD SPONSOREN

Leuk dagje Amsterdam gevolgd door nederlaag bij Jong Ajax

22nd Apr, 17

Helmond Sport heeft de goede lijn van het paasweekend niet voort kunnen zetten tegen Jong Ajax. Inleiding van de nederlaag was een zeer makkelijk gegeven strafschop aan de Amsterdammers.

 

De bus van de SVHS vertrok om 12.00 uur richting Amsterdam. Na een stop onderweg kwamen we rond 14.15 uur aan in het centrum van onze hoofdstad. De koers werd verder gezet naar de Zeedijk om daar wat te drinken in het oud Hollands bruin cafe Dijk 120, net achter de rosse buurt. Barvrouw Ida vond het geweldig en was zeker niet op haar mond gevallen. Ze ouwehoerde lekker mee. Tegen 18.15 uur was het feest ten einde en trokken we richting een friettent om daar wat te eten. De bus stond om 19.00 uur klaar om ons op te pikken. Een kleine 100 scholieren stonden er ook op de bus te wachten. Nadat ze in de gaten kregen dat we van Helmond Sport waren, klonk er Vur welleke club bende gai. Geweldig om te horen dat ons lied nationale bekendheid geniet. Tegen 19.40 uur arriveerden we bij het uitvak op sportpark De Toekomst.

 

 

Bij Helmond Sport ontbraken de nodige spelers waaronder ook onze aanvoerder Warmolts. Dat gaf Maiky Fecunda de ruimte om zijn rentree te maken na maanden lang blessureleed. Bij Ajax speelden Nouri, Cerny en Cassierra in de basis. Ajax was de bovenliggende partij. Toch duurde het pas een kleine 20 minuten totdat Ajax de eerste mogelijkheid kreeg. Daarbij werd het erg geholpen door scheidsrechter Van der Eijk, die erg gretig naar de stip wees. Een zeer makkelijk gegeven strafschop die dan ook werd benut door Nouri. Vijf minuten voor de rust gaf Nouri een schitterende steekpass op Clement, die prima afrondde met 2-0. De gehele eerste helft was Helmond Sport niet gevaarlijk geweest.

 

 

In de tweede helft was Helmond Sport meer op de helft van Ajax te vinden. Het kreeg wat kleine mogelijkheden. Bij de beste kans, een kopbal uit een vrije trap, trof Eisden de paal. Ajax was via Cassierra tot twee maal toe gevaarlijk. Uiteindelijk bleef de stand steken zoals die in de rust al was bereikt, 2-0.

 

 

Helmond Sport zakt naar plaats 13. Aanstaande vrijdag komt Almere City FC op bezoek.

Reacties

Geen reacties

Welkom bij SV Helmond Sport

Welkom op de website van de supportersvereiging Helmond Sport

Laatste Tweets

Helmond Sport Facebook