Onverdiende nederlaag Helmond Sport tegen Roda JC

19th May, 17

In de eerste wedstrijd van de halve finale Play Offs heeft Helmond Sport een onverdiende 0-1 nederlaag opgelopen. Voor rust had de wedstrijd al beslist moeten zijn in Helmonds voordeel.

Het was al vroeg druk rondom de kassa’s van het Lavans Stadion, waarin uiteindelijk bijna 3.500 voetballiefhebbers aanwezig waren. Voordat er werd afgetrapt werd het publiek eerst getrakteerd met een optreden van De Vender. Hij knalde Vur welleke club bende Gai door de luidsprekers heen.

De wedstrijd was nog geen twee minuten oud of Ten Den kreeg de eerste kans toen hij alleen op de doelman af liep. De kans werd matig afgewerkt. Tien minuten later kreeg Robert Braber een goede kans maar ook hij wist niet te scoren. Bourdouxhe was de volgende die een opgelegde kans kreeg. Zeldenrust was nummer vier met een grote kans om het openingsdoelpunt te maken. Roda JC bakte er helemaal niets van. Ruststand jammer genoeg 0-0.

Na de rust was Roda JC voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Stijn van Gassel. Bij deze eerste kans werd gescoord. Nadat Rosheuvel eerst de binnenkant van de paal raakte werd de rebound ingetikt door Schahin, 0-1. Een onterechte voorsprong voor de gasten. Een paar minuten na de 0-1 moest Roda JC verder met 10 man. Auassar maakte een smerige overtreding op Boudouxhe waarna de scheidsrechter de rode kaart toonde. In de resterende tijd die volgden kon Helmond Sport niet het gewenste resultaat boeken en bleef het steken op 0-1.

Zondag is de return en moet het sowieso zien te scoren. Geen ondenkbare opgave aangezien dit Roda JC geen bepaald goede indruk maakte.