HOOFD SPONSOREN

Helmond Sport komt terug van 2-0 achterstand

19th Aug, 17

Het seizoen 2017-2018 is voor Helmond Sport begonnen met een gelijkspel in Volendam. Na een snelle achterstand rechtten onze jongens de rug en werd in de tweede helft de 2-0 achterstand ongedaan gemaakt.

 

 

Uit naar Volendam. Dit jaar iets totaal anders dan dat we de laatste seizoenen gewend zijn. Niet op vrij vervoer mogen afreizen en gezellig de middag doorbrengen in ’t Motje, maar een bus-auto combi. Opgelegd nadat vorig seizoen enkele Helmondse “toeristen” die nooit mee naar een uitwedstrijd gingen het moesten verpesten voor degene die hun club wel door dik en dun steunen. De gisteren aanwezige supporters hebben zich voorbeeldig gedragen. Hopelijk zijn we volgend seizoen weer de hele dag welkom.

 

 

Met de bus van de SVHS reisden ruim 65 man af. We vertrokken om 16.45 uur vanaf de busremise. Iedereen had er zin in en de meesten zagen de wedstrijd met vertrouwen tegemoet. De toto in de bus (bedankt Bram en Joni) werd dan in het voordeel van Helmond Sport ingevuld. De nodige blikjes bier gingen net als vorig seizoen weer gretig over de toonbank. Onderweg een keer plaspauze en toen door naar Volendam waar we werden opgewacht door twee motoragenten die ons naar het stadion escorteerden. Daar kwamen we rond 19.00 uur aan. Omdat we nog een uur voor de aftrap zaten gingen de meesten van de groep richting ’t Motje om nog wat te drinken. Uiteraard liet de Helmondse volkszanger en supporter Berrie van der Steen zijn repertoire door de microfoon klinken. Hij werd door een uitzinnig publiek vocaal ondersteund. Tegen 19.55 uur kwamen de meesten weer aan bij het uitvak.

 

 

Tsja en toen de wedstrijd…Die was zeker het eerste deel van de eerste helft niet best. Al na 10 minuten stond er 1-0 op het scorebord. Er werd zeer matig verdedigd waardoor Runderkamp na een vrije trap de bal ongehinderd kon binnen tikken. Weer 10 minuten later was Runderkamp weer betrokken bij een doelpunt van FC Volendam. Hij zette de bal laag voor waarna Ten Den (ex-Helmond Sport) de bal in de verre hoek binnen schoot, 2-0. Niet veel later kwam Helmond Sport goed weg. Luis Pedro kreeg de grote kans op 3-0, maar dit bleef ons bespaart. Hierna stabiliseerde de wedstrijd en kreeg ook Helmond Sport kansen via Naudts en Braber. De supporters zagen hierna Ormonde-Ottewil geblesseerd uitvallen. De back maakte een goede indruk waardoor het erg jammer was dat hij gewisseld moest worden voor Ron Janzen. De vervanger was in de tweede helft belangrijk voor Helmond Sport.

 

 

In de tweede helft een totaal ander Helmond Sport dan de eerste helft. Het kwam fel en gedreven uit het kleedlokaal. Waar FC Volendam via Runderkamp eerst de lat nog raakte, was het Helmond Sport dat de wedstrijd dicteerde. Via Naudts kreeg het twee goede kansen die ter nauwer nood door keeper Verhulst konden worden gestopt, maar bij de derde kans was hij kansloos. De bal werd door Naudts hard binnengekopt, 2-1. Helmond Sport drong verder aan ondersteund door het Helmondse publiek dat met gezang de baas was in het stadion. De gelijkmaker zat er aan te komen en zou niet meer dan verdiend zijn. Vicento kopte op doel welke door de keeper werd verwerkt over de achterlijn. In deze hoekschop volgde een scrimmage voor het doel en werd de bal uiteindelijk door Ron Janzen binnengeschoten, 2-2. Vreugde in het uitvak en vreugde bij spelers en staf. In de blessuretijd nog een prima redding van Stijn van Gassel, waardoor Helmond Sport met een punt kan terugreizen.

 

 

Aanstaande vrijdag volgt de eerste thuiswedstrijd van Helmond Sport, dan komt jong PSV op bezoek.

Reacties

Geen reacties

Welkom bij SV Helmond Sport

Welkom op de website van de supportersvereiging Helmond Sport

Laatste Tweets

Helmond Sport Facebook