Helmond Sport verspeelt voorsprong

26th Aug, 17

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen was voor Helmond Sport ook meteen de eerste nederlaag van het seizoen. Ondanks een 1-0 voorsprong verloor het in de slotfase met 1-2 van Jong PSV.

De eerste helft…die was uitermate saai. Jong PSV was wel de beter spelende partij maar behoudens 1 grote kans van Verreth, die Van Gassel goed stopte, kwamen de gasten niet. Helmond Sport kreeg ook 1 kans via Zeldenrust.

Na de thee eenzelfde spelbeeld. Het publiek werd niet bepaald verwend met wat de 22 spelers op het veld lieten zien. Gapende en weg duttende supporters werden rond de 60e minuut opgeschrikt door een doelpunt. Die viel aan de goede kant, dus aan Helmond Sport zijde. Na een goede voorzet van Thomassen kopte Zeldenust de bal op doel. De keeper kon in eerste instantie nog keren maar in de rebound werd het dan toch 1-0. Hopelijk waren de spelers nu wakker. Alleen de scheidsrechter moest wakker geschud worden. Zijn fout leidde tot de gelijkmaker van jong PSV. Waar Helmond Sport overduidelijk maar dan ook overduidelijk (bal werd met de borst van PSV speler Van Vlerken over de achterlijn gewerkt) een hoekschop had moeten krijgen, gaf hij een achterbal. In de uittrap die hierop volgde maakte Laursen de 1-1. Deze invaller (voor 1 miljoen euro door PSV gekocht van Brondby IF) zorgde 3 minuten voor tijd voor een deceptie in het Lavans Stadion door de 1-2 te maken.

Helmond Sport staat met lege handen en kan zich gaan richten op de volgende wedstrijd. Vrijdag thuis tegen Go Ahead Eagles.