Helmond Sport krijgt veel te weinig tegen Go Ahead Eagles

4th Sep, 17

Na de belabberde wedstrijd van vorige week tegen Jong PSV, wist Helmond Sport tegen de Go Ahead Eagles een puike partij neer te zetten. Met slechts 1 punt werden onze jongens te weinig beloond.

Trainer Hendriksen koos voor dezelfde basisopstelling als vorige week. Deze spelers lieten meteen zien dat ze goed kunnen voetballen. Erg gretig werd er gestreden voor elke meter. Thomassen kreeg de eerste doelkans, waarna Arne Naudts de volgende grote kans kreeg. Beiden keren wist GAE keeper Stevens redding te brengen. Ook Bourdouxhe mocht de keeper testen. Zijn inzet werd wederom door de doelman met zijn vingertoppen verwerkt tot hoekschop. Geen voorsprong voor Helmond Sport dat het wel verdiende. Daarentegen maakte GAE bij de allereerste kans wel meteen een treffer toen Leon de Kogel de lage voorzet van Sam Hendriks het doel in gleed. Onterecht maar wel de realiteit.

In de tweede helft moest Helmond Sport jacht op de gelijkmaker. De gasten uit Deventer waren nauwelijks op de helft van Helmond Sport te vinden, tot 1 keer. Daarbij hadden we het geluk dat de grensrechter buitenspel zag anders het zwaar onterecht 0-2 gestaan. Helmond Sport kreeg nog goede kansen via Naudts en Edwards, maar telkens weer lag de doelman in de weg. In blessuretijd kreeg Helmond Sport dan eindelijk de beloning. Thomassen schoot de 1-1 binnen. Toch nog een punt. Gezien het spelbeeld veel te weinig maar dat is beter dan helemaal niets.

Vrijdag speelt Helmond Sport de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Het betreft een verplichte buscombi. Deze wedstrijd is dan alleen te bezoeken middels de busreis van de SVHS. Er zijn nog enkele vrije plaatsen. U kunt nog mee.