Troosteloze nederlaag in Almere

9th Sep, 17

Nog steeds wacht Helmond Sport op de eerste overwinning. In de vierde wedstrijd van het nieuwe seizoen werd er met 3-1 verloren van Almere City FC. Vooral defensief komt Helmond Sport veel tekort. Tegengoals worden veel te makkelijk weggegeven.

Vol vertrouwen vertrokken 51 Helmonders met de verplichte buscombi naar Almere. Na de goede wedstrijd van vorige week tegen Go Ahead Eagles waren de meesten ervan overtuigd dat deze wedstrijd wel eens de eerste 3 punten konden gaan opleveren. In een troosteloze ambiance begon Helmond Sport weliswaar goed aan de wedstrijd en kreeg het twee grote kansen om de 0-1 te maken. Eerst was het Jeroen Verkennis die voor doel miste en daarna Steven Edwards. In de eerste gedeelte van de eerste helft was Almere nog niet eens bij het doel van Van Gassel gekomen. Uit de eerste hoekschop was het dan ook meteen raak voor de gastheer. Geheel vrijstaand en ongehinderd kopte Mirani de bal bij de eerste paal binnen. Geen 0-1 maar 1-0. Onterecht maar wel de realiteit. Helmond Sport bleef de bovenliggende partij. Zeldenrust kreeg de kans op de gelijkmaker maar hij stuitte op de doelman. In de rebound wist Thomassen wel het net te vinden maar werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na de rust was het gedaan met Helmond Sport. Het kon het spel van de eerste helft niet meer opbrengen en vooral defensief viel het behoorlijk door de mand. Erg zwak wat het elftal liet zien. Niet vreemd dat Almere de score snel verdubbelde via een kopbal van Valpoort, 2-0. Onze jongens liepen achter de feiten aan en was compleet van slag. Het had helemaal niets in te brengen. Als makke schapen die naar de slachtbank werden gebracht. Almere denderde door en maakte de 3-0 via Valpoort, zijn tweede van de verregende avond. Geholpen door Calvin Mac Intosh (maakte hands in het strafschopgebied) kwam Helmond Sport op 3-1. Zeldenrust raakte voor het eerst deze wedstrijd de bal fatsoenlijk en schoot binnen, 3-1. Dat was ook de einduitslag.

De teleurstelling bij de meegereisde supporters was groot. Wat een k*t instelling hadden de spelers de tweede helft. Feit is wel dat we op de een na laatste plaats van de ranglijst staan. De druk op de technische staf is er weer, net als vorig seizoen. Toen hadden we slechts 1 punt, nu 2 punten. Hopelijk gaat het snel goed draaien. Mogelijk de ommekeer tegen jong Ajax aanstaande vrijdag. We blijven achter onze jongens staan…in goede en slechte tijden!!!