Ook een nederlaag tegen FC Dordrecht

23rd Sep, 17

Ook in de zesde wedstrijd van het seizoen 2017-2018 heeft Helmond Sport niet een overwinning geboekt. Wat een dramatische start van het seizoen.

Hendriksen had enkele wijzigingen binnen het elftal doorgevoerd. Bourdouxhe stond linksback, Grad Damen op het middenveld en Hiwat in de voorhoede. Het spel was, gezien de voorgaande wedstrijden, redelijk te noemen. Het kreeg de nodige grote kansen via Zeldenrust en Damen, maar velddoelpunten zijn schaars bij Helmond Sport. De beloning volgde pas na een half uur spelen. Via een strafschop scoorde Zeldenrust alweer zijn vierde doelpunt van het seizoen. Meteen na de 1-0 kon Hiwat de wedstrijd op slot gooien maar miste doel. Ook Bourdouxhe en Naudts moesten de 2-0 maken. Helaas maar slechts 1-0 bij rust waar het zeker 4-0 had moeten staan. FC Dordrecht was er helemaal niet aan te pas gekomen, behoudens 2 mogelijkheden.

Dat werd na de rust anders. Een totaal ander FC Dordrecht kwam uit het kleedlokaal. Binnen 5 minuten hadden zij orde op zaken gesteld. Helmond Sport wist hier niet mee om te gaan. De angst sloop weer in de ploeg en het voetbal was verdwenen. Na een uur spelen liep Misidjan de bal uit een hoekschop binnen, 1-2. Niemand van Helmond Sport hinderde hem. In het restant van de tweede helft was het mopperen op de tribunes. Wat hebben we het als supporters zwaar te verduren. In de slotfase nog wat commotie rond scheidsrechter De Graaf. Hij zag een zuivere handbal van een Dordrecht speler over het hoofd en daarna vond hij het nodig om het spel stil te leggen voor een blessurebehandeling van een Dordrecht speler. Totaal onnodig. Toen Warmolts hier als aanvoerder wat van zei wist de scheidsrechter niet hoe snel hij een gele kaart moest tonen. Het betekende de tweede gele kaart en dus rood voor Warmolts. Wederom spelen we een wedstrijd niet met 11 spelers uit.

Door deze nederlaag staat Helmond Sport nu stijf op de laatste plaats van de ranglijst.