Helmond Sport speelt gelijk in Den Bosch

28th Oct, 17

Helmond Sport heeft aan de ontmoeting met FC Den Bosch 1 punt overgehouden. Het speelde er 2-2 gelijk. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

Ondanks de matige prestaties blijven de trouwe supporters onze club steunen. Middels de auto- en buscombi reisden er 84 Helmond supporters af naar Den Bosch. Met een volle bus van de SVHS vertrokken we om 18.45 uur vanaf de busremise, om 3 kwartier later aan te komen bij het uitvak.

Hendriksen had zijn elftal op diverse plaatsen gewijzigd. Van Koesveld en Hiwat waren gepasseerd. De jeugdige Bram Zwanen kreeg een basisplaats. Al vroeg in de wedstrijd kreeg FC Den Bosch de eerste kans via Blummel. Van Gassel redde knap. Een minuut na deze grote kans kreeg Arne Naudts de mogelijkheid om voor Helmond Sport te scoren, maar nu lag de Bossche keeper in de weg. Na tien minuten werd uiteindelijk de score geopend door Den Bosch via Kaars. Van Gassel had geen antwoord op het harde schot van ruim 20 meter. Daar gaan we weer dachten de meegereisde Helmond supporters. Gelukkig werd de schade snel hersteld. Middels een perfect gegeven steekpass van Grad Damen werd Naudts diep gestuurd. Hij omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel, 1-1. Deze score was dan ook de ruststand.

Na de rust kreeg een gretig Helmond Sport diverse kansen. Naudts schoot de bal rakelings naast de verkeerde kant van de paal. Een paar minuten later een 100% kans. Hiwat werd door Kersten onderuit gehaald in het strafschopgebied, waarna Naudts mocht aanleggen voor zijn tweede treffer. Maar onze spits schoot de bal wel zo zwak in dat zelfs Stevie Wonder de bal had tegengehouden. Geen 1-2 maar 1-1.

Gelukkig bleef Helmond Sport gretig en met werklust voetballen. De beloning kwam alsnog halverwege de tweede helft. Invaller Vicento maakte fraai de 1-2. Den Bosch was er dan nog niet aan de pas gekomen. Pas toen Hendriksen Naudts ging wisselen voor verdediger De Braal kwam FC Den Bosch onder de druk van Helmond Sport uit. Een onbegrijpelijke wissel die dan ook verkeerd uitpakte. FC Den Bosch kreeg enkele goede kansen. Een kwartier voor tijd viel helaas de 2-2 uit een hoekschop. In het restant van de wedstrijd was het tegenhouden. Dankzij Stijn van Gassel werd het gelijkspel binnengehaald.

Helmond Sport heeft nu 7 punten uit 11 wedstrijden. Opmerkelijk is dat we in uitwedstrijden dit seizoen slechts 1 keer hebben verloren. Aanstaande vrijdag komt FC Emmen op bezoek in Helmond.