Eerste thuisoverwinning! 3-1 Winst op FC Emmen.

4th Nov, 17

De hele week al positief nieuws rondom onze club. Een nieuw stadion, een herstart van de jeugdopleiding en gisteren de eerste thuisoverwinning van het seizoen. We gaan het positieve doorpakken, want volgend weekend staat de viering van ons 50-jarig jubileum op het programma.

Roy Hendriksen kende nagenoeg een fitte selectie (alleen de lang geblesseerden ontbraken). Zeldenrust en Edwards keerden dus terug in de selectie maar moesten genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Nadat de wedstrijd was gestart duurde het even voordat Helmond Sport wakker was. Na 1 minuut spelen kon FC Emmen al scoren. Grad Damen stond te slapen en liet Chacon vrij voor doel schieten. Gelukkig was Stijn van Gassel wel attent en voorkwam de 0-1. Tien minuten later had onze doelman geen antwoord op een schitterende vrije trap van Loen. De bal verdween in de kruising. Na de voorsprong van de gasten werd Helmond Sport enigszins wakker. Het kreeg meer grip op de wedstrijd en creëerde enkele kansen via Naudts. Na ruim een half uur spelen een prachtige aanval van Helmond Sport. De voorzet van Hiwat was even zo mooi als het doelpunt van Naudts, die de bal snoeihard achter doelman Scherpen kopte, 1-1.

Na de rust was Helmond Sport ook de baas in eigen stadion. Het was fel en gretig, iets wat het Helmond publiek graag ziet. Thomassen kreeg goede kansen. Na de wissel van Edwards voor Zwanen was Helmond Sport los geslagen en werd het dan eindelijk beloond voor het harde werken. Via Edwards kwam het op 2-1 (uit voorzet van Braber) en 3-1 (uit hoekschop). Na deze riante voorsprong kreeg Thomassen nog eens 3 goede kansen om de score verder op te voeren. Helaas stonden de keeper en de lat in de weg. De opluchting was groot toen de scheidsrechter voor het eindsignaal floot. De eerste thuisoverwinning is een feit!

Door deze overwinning klimt Helmond Sport naar een 16e plaats op de ranglijst met 10 punten uit 12 wedstrijden. Komend weekend is Helmond Sport vrij en kunnen de spelers en staf zich mengen in het feestgedruis. Vrijdag 17 november staat de uitwedstrijd tegen FC Oss op het programma.