HOOFD SPONSOREN

Helmond Sport behaalt met 10 spelers een punt in Oss.

18th Nov, 17

 

Na de festiviteiten van vorige week werd het voetbalweekend weer hervat met een uitwedstrijd tegen FC Oss. Een wedstrijd waarin scheidsrechter Gerrets een hoofdrol speelde. Een onterechte rode kaart en een niet toegekend doelpunt. Wat een clowns heeft de KNVB toch als scheidsrechters rondlopen. Schande voor het voetbal!

 

18.45 Uur stond het vertrek naar Oss gepland, maar de bus kwam niet opdagen. Na heen en weer gebeld van de busleiding naar het vervoersbedrijf bleek het een miscommunicatie van de chauffeur te zijn. Pas tegen 19.00 uur vertrokken we vanaf de busremise. Een kort rit van een kleine 45 minuten, waarbij we halverwege werden opgepikt door de politie om ons naar het stadion te escorteren.

 

 

Aangekomen bij het uitvak bleek al snel dat er bier werd verkocht. Iets wat we steeds meer terug zien komen in gastenvakken. Top! In de beginfase was het Helmond Sport dat het betere van het spel had. Het kreeg twee kansen om te scoren. De eerste via Naudts (vrij voor keeper) en de tweede was voor Bourdouxhe (ongehinderd schieten op doel). Halverwege de eerste helft werd er een bal diep gegeven op Da Sa waarbij Fecunda hem probeerde af te stoppen. Da Sa kwam te val en scheidsrechter Gerrets, die erg ver van de situatie af stond, vond het nodig om een rode kaart te trekken terwijl Warmolts en Janzen naast Fecunda stonden opgesteld. Een zeer zware straf. Helmond Sport dus verder met 10 spelers. Hiwat werd naar achteren gezet en ging als rechtsback spelen. Ook na het wegsturen van Fecunda bleef Helmond Sport de betere ploeg en had het zelfs de pech dat de lat een doelpunt van Naudts in de weg lag. Een handsbal in het strafschopgebied van FC Oss zag scheidsrechter Gerrets ook niet.

 

 

Na de rust probeerde FC Oss het wel maar was niet bij machte om Helmond Sport pijn te doen. Stijn van Gassel maakte een paar goede reddingen en Hiwat speelde als rechtsback uitstekend. De verdediging stond goed. Arne Naudts kreeg weer een paar goed kansen tot scoren. Bij een van die kansen was de bal over de doellijn geweest en werd Helmond Sport een zuiver doelpunt onthouden. Dit tot grote woede bij de technische staf. Rein van Duijnhoven werd zelfs door die koekenbakker van een Gerrets naar de tribune gestuurd. Onbegrijpelijk dat de KNVB zo’n jochie een betaald voetbal wedstrijd laat fluiten. In de slotfase drong FC Oss nog aan en kreeg het diverse hoekschoppen, maar zoals de gehele wedstrijd al was Oss niet gevaarlijk. De wedstrijd eindigt zoals die begon: 0-0.

 

 

Vrijdag reizen we af naar MVV Maastricht. Het betreft een verplichte buscombi en is dus alleen via de SVHS te bezoeken.

Reacties

Geen reacties

Welkom bij SV Helmond Sport

Welkom op de website van de supportersvereiging Helmond Sport

Laatste Tweets

Helmond Sport Facebook