HOOFD SPONSOREN

Knap gelijkspel bij NEC Nijmegen

16th Dec, 17

Een uitwedstrijd naar de koploper NEC Nijmegen. Op papier zou het weer een kansloze nederlaag gaan worden. Des te knapper dat Helmond Sport met veel werklust de kampioenkandidaat in eigen huis op een gelijkspel hield.

 

Met een nagenoeg volle verlengde bus vertrokken we rond 18.15 uur naar Nijmegen. Onderweg opgepikt door de politie die ons naar het stadion escorteerde. Gewoon tussen de NEC supporters door maneuvreren en richting de bussluis. Aangekomen in het stadion werd eerst de catering geïnspecteerd. Ja, ook hier bier in het uitvak.

 

 

Toen de wedstrijd. Al vanaf de eerste seconde zat de sfeer er goed in bij de Helmonders. We zagen dat Zeldenrust een joekel van een kans kreeg. Hij werd diep gestuurd, omspeelde de keeper maar schoof de bal naast het lege doel. Helaas geen 0-1. Helmond Sport speelde gretig en deed niets onder voor de gastheer. Naudts kreeg ook een goede kans maar kwam net iets tekort om de voorzet van Hiwat binnen te tikken. Hierna kreeg Helmond Sport hulp van de scheidsrechter Van Boekel. Een schot van Dijkstra verdween via de hand van Warmolts in het doel. Gelukkig floot de scheidsrechter nog voordat de bal in het doel rolde. De vrije trap hierop volgend werd knap gepareerd door Stijn van Gassel die prima stond te keepen.

 

 

Ineens was er consternatie in het uitvak. Een jongen van 16 werd eruit gepikt door de stewards. Hij had blijkbaar iets te hard op een verweerd stoeltje getrommeld. Stoeltje was kapot. Even 80 euro aftikken. Helmond supporters helpen elkaar altijd, dus de 80 euro was binnen 1 minuut opgehaald. Verder met de wedstrijd. Het werd 1-0 voor NEC door een doelpunt van Larson die niet kon worden afgestopt door zowel Janzen als Bourdouxhe. Na het doelpunt kwam er wat angst in het spel van Helmond Sport. NEC kreeg diverse kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar Van Gassel was een sta-in-de-weg.

 

 

Na de rust waren er tien minuten gespeeld toen Helmond Sport eigenlijk uit het niets op gelijke hoogte kwam. Een goede voorzet van Edwards kwam bij Hiwat terecht die vanuit een moeilijke hoek binnen schoot. Helmond Sport leefde op en kreeg zelfs goede kansen om op voorsprong te komen. Janzen kreeg de bal voor de voeten en kwam in prima positie om uit te halen. Helaas recht in de handen van de keeper. Daarna een kans voor Zeldenrust en in de rebound een kans voor Thomassen. Zijn schot werd voor een leeg doel geblokt door een verdediger. Het thuispubliek had zich wat anders voorgesteld van de koploper tegen Helmond Sport. Ze dachten kennelijk aan een makkelijke avond. De NEC spelers werden zelfs uitgefloten. In de slotfase probeerde NEC nog iets te forceren, maar Stijn van Gassel hield Helmond Sport op de been. Het gelijkspel werd door de meegereisde Helmond supporters gevierd als een overwinning. Een heel knap punt binnengehaald.

 

 

Aanstaande maandag spelen we de derby tegen FC 040. 

Reacties

Geen reacties

Welkom bij SV Helmond Sport

Welkom op de website van de supportersvereiging Helmond Sport

Laatste Tweets

Helmond Sport Facebook