Riante overwinning op Cambuur Leeuwarden

23rd Dec, 17

Helmond Sport heeft het jaar 2017 met een riante overwinning afgesloten. Met 3-0 was het te sterk voor Cambuur Leeuwarden.

Het Lavans Stadion was erg matig gevuld. Vele supporters gaven de voorkeur aan de kerstborrel dan aan een potje voetbal. Voor de supporters die er wel waren speelde Helmond Sport bij vlagen een prima wedstrijd. Cambuur was wel de eerste ploeg die een goede kans kreeg via ex-Helmond Sport speler Martijn Barto. Daarna waren onze jongens aan zet. Het kreeg 3 grote kansen achtereen via Damen, Thomassen en Braber. Cambuur doelman Cummins was die fase de man die een doelpunt van Helmond Sport in de weg zat. Na een half uur spelen werd de wedstrijd dan eindelijk opengebroken. Op de rand van het strafschopgebied haalde Bourdouxhe uit en met succes, 1-0. Cambuur kwam niet in het spel voor. Het was wachten op een tweede treffer voor Helmond Sport. Net voor de rust kregen de gasten hun laatste goede kans van de wedstrijd via Peersman die de bal net naast het doel kopte.

Na de rust was de wedstrijd snel gespeeld. Uit een hoekschop van Hiwat kopte Braber de dik verdiende 2-0 binnen. In het restant van de tweede helft had Helmond Sport niets te duchten van Friezen. In de blessuretijd viel er nog een rode kaart. Peersman trapte de bal weg nadat de scheidsrechter al had gefloten. Aangezien hij al een gele kaart had betekende de tweede gele kaart dat hij een minuut eerder onder de douche stond dan zijn collega’s. In de laatste seconde mocht Thomassen nog zijn doelpunt meepikken, 3-0. De grootste thuisoverwinning van dit seizoen.

Tijdens de winterstop vertrekt Helmond Sport naar Turkije voor het trainingskamp. Op vrijdag 12 januari hervat Helmond Sport de competitie met een uitwedstrijd tegen jong PSV. De SVHS organiseert een busreis naar deze wedstrijd. Leden 10 euro. Niet leden 15 euro. U kunt zich nog aanmelden.