HOOFD SPONSOREN

Helmond Sport komt goed uit de winterstop!

13th Jan, 18

Helmond Sport is goed uit de winterstop gekomen. Ondanks dat het veel spelers moest missen werd er knap met 1-2 gewonnen van jong PSV. 87 Helmondse supporters waren getuige van de allereerste overwinning op sportpark De Herdgang.

 

Voor Hendriksen was het even puzzelen. Naast de al lang geblesseerden moest hij ook Zeldenrust, Naudts en Damen missen. Door griep ontbraken ook Braber, Janzen en Van Heugten. De selectie werd daardoor aangevuld met o.a. jeugdspelers Ibrahim en Cairo. Ook de tegenstander had te kampen met personele problemen.

 

 

In de beginfase van de wedstrijd had Helmond Sport het erg moeilijk met een gretig PSV. Ze kregen diverse kansen en na een kwartier spelen stond het 1-0 door een doelpunt van Verreth, die het nodig vond om provocerend te juichen voor het uitvak. Na het tegendoelpunt werd Helmond Sport enigszins wakker. Via De Braal kreeg de kans op de gelijkmaker maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Ook Vicento, Hiwat en Thomassen waren gevaarlijk voor het doel van jong PSV.

 

 

Na de rust was het Helmond Sport wat dicteerde. Jong PSV kwam er helemaal niet meer aan te pas. Het was wachten op de verdiende gelijkmaker. Thomassen had al twee goede kansen gehad, maar bij zijn derde kans was het dan eindelijk raak in de korte hoek, 1-1.

 

 

Helmond Sport rook bloed en denderde door. Middels een zwabberend afstandsschot vanaf een meter of 25 plofte de bal achter doelman Mike van de Meulenhof (een Helmonder in dienst van PSV), 1-2. Vreugde bij de spelers en het meegereisde Helmondse publiek. Jong PSV kreeg via Rommens nog een mogelijkheid maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

 

 

Voor de vierde keer op rij blijft Helmond Sport ongeslagen. Het klimt een plaats op de ranglijst en heeft de aansluiting gevonden. Vrijdag komt FC Volendam, dat 1 punt meer heeft, op bezoek.

Reacties

Geen reacties

Welkom bij SV Helmond Sport

Welkom op de website van de supportersvereiging Helmond Sport

Laatste Tweets

Helmond Sport Facebook