Na 4 nederlagen weer eens een overwinning.

17th Feb, 18

Na 4 nederlagen op rij heeft Helmond Sport weer eens een wedstrijd winnend weten af te sluiten. Het won met 2-0 van jong FC Utrecht, waarbij de rentree van Maikel Verkoelen het hoogtepunt van de wedstrijd was.

Het was niet druk in het Lavans Stadion. Slechts 1.100 toeschouwers zagen bij temperaturen onder het vriespunt een belabberde eerste helft. Het spel was van een bedenkelijk niveau, de spelers niet vooruit te branden en Hendriksen die voortaan als brildragend door het leven gaat (hopelijk ziet hij vanaf nu ook dat k*t voetbal is). In het laatste kwartier voor de rust enkele speldenprikjes van Helmond Sport en jong FC Utrecht. Van Gassel hield met een knappe reflex zijn doel schoon. Zwanen was namens Helmond Sport gevaarlijk. Vicento die niet zo in de wedstrijd zat was de man die zorgde voor de 1-0 voorsprong toen hij de bal snoeihard binnenschoot.

Na de rust was het spel weer terug naar een niveau waarmee je de supporters niet blij mee maakt. Een heeeeeeeeelllllllllllll langzaam tempo en steeeeeeeeeeddddddddssssss maar achteruit voetballen. Ook de snelle rode kaart van Hoogenhout deed hierbij geen verandering aan. Helmond Sport trainer Hendriksen leek al tevreden met de 1-0. Uit een spaarzame aanval maakte Van Heugten op aangeven van Thomassen vijf minuten voor tijd de 2-0. Het eerste doelpunt van Van Heugten in het betaalde voetbal. Het enige hoogtepunt was voor de supporters toch wel de rentree van Maikel Verkoelen. Onze stadsgenoot maakte na bijna een jaar blessureleed weer zijn opwachting het eerste elftal.

Vrijdag speelt Helmond Sport de uitwedstrijd tegen De Graafschap. De SVHS organiseert een busreis. Je kunt je nog inschrijven.