Helmond Sport wint met riante cijfers van jong AZ

3rd Mar, 18

Onder barre winterse omstandigheden heeft Helmond Sport de tweede thuisoverwinning op rij geboekt. Hoewel er 10 spelers afwezig waren door schorsingen en blessures werd een mooie en riante 3-0 overwinning geboekt op jong AZ.

Helmond Sport had voorzorgsmaatregelen getroffen om de supporters een zo aangenaam mogelijke wedstrijd te bezorgen. Hittekanonnen en erwtensoep moesten hierbij helpen. De spelers op het veld moesten het karwei afmaken en dat deden ze. Met vlagen goed en leuk voetbal werden de supporters, vooral de tweede helft, extra warm gehouden.

In de eerste helft gaf Helmond Sport niets weg maar creëerde zelf ook te weinig. Net na de rust zette Van Koesveld met een kopbal de 1-0 op de borden. Halverwege de tweede helft werd de score verdubbeld. Jordy Thomassen schoof de voorzet van Jeroen Verkennis binnen. Een minuut voor tijd was Thomassen wederom trefzeker. Hij speelde twee spelers uit en legde de bal keurig achter de doelman. Een prachtig doelpunt.

Door deze overwinning is Helmond Sport een plaats gestegen. Het bezet nu de 18e plaats op de ranglijst met 25 punten uit 27 wedstrijden. Aanstaande vrijdag 9 maart speelt Helmond Sport de uitwedstrijd tegen Telstar. De SVHS organiseert net als voorgaande seizoenen weer een vroege busreis. We vertrekken om 12.00 uur naar Wijk aan Zee om daar in onze stamkroeg wat te gaan drinken alvorens naar de wedstrijd toe te gaan. Er zijn nog vrije plaatsen in de bus. Leden 30 euro. Niet leden 35 euro. Prijs is busreis inclusief entreekaart.