Heerlijk dagje Wijk aan Zee met een 2-3 overwinning op Telstar!

10th Mar, 18

Telstar uit. De gastheer heeft dit seizoen pas 1 keer thuis verloren. Toen kwam Helmond Sport op bezoek en boekte er een heerlijk 2-3 overwinning. Een mooie afsluiter van een gezellige dag Wijk aan Zee.

Vrijdagmiddag 12.00 uur vertrekken. Zo’n 40 Helmonders reisden met de bus van de SVHS mee naar de wedstrijd. Voor vertrek werd er eerst stilgestaan bij het overlijden van Mario Goords. Een minuut stilte past niet bij Mario. Wel een toast met een koud biertje. Toen op weg naar Wijk aan Zee, een rit van ruim 2,5 uur. Onderweg nog even stoppen voor de inwendige mens en daarna door naar de kust. Voordat we onze eindbestemming bereikten nog eerst even naar de markt in Santpoort voor een bezoek aan de viskraam van de man die Helmond Sport vergelijkt met een snotvis. O ja, het zou ook een riante overwinning worden voor Telstar. Bij de markt aangekomen op zoek naar de viskraam. De enige visboer die we vonden raakte lichtelijk in paniek toen er Helmonders voor zijn kraam stonden. Hij had er niets mee te maken. Het was een collega. De desbetreffende visboer staat er op alle dagen behalve uitgerekend vrijdag. Jammer. Dan maar op naar cafe De Zon.

De eigenaar was op de hoogte van ons bezoek en stond ons al op te wachten (in positieve zin). Muziek aan, tap open. Het was er goed vertoeven. Ook op het terras. Daar kregen we nog even bezoek van de politie. Even controleren of alles in orde was. Al snel hadden ze in de gaten dat het goei volk uit Hellemond was. Het was een gezellige en gemoedelijke middag.

Tegen 19.15 uur maakten we ons op voor vertrek. We kregen begeleiding van maar liefst 3 politiemotoren. Een kwartier later kwamen we aan bij het stadion, dat redelijk gevuld was. In totaal waren er 47 Helmondse supporters aanwezig.

Het begin van de wedstrijd was gelijk opgaand. Telstar kreeg de eerste kans. Thomassen raakte namens Helmond Sport de paal. Daarna weer een kans voor Telstar, maar snel daarop weer een kans voor Helmond via Braber. Halverwege de eerste helft aarzelde de verdediging van Helmond waardoor Platje de bal onder Stijn van Gassel kon schuiven, 1-0. Novakovich kreeg hierna een grote kans om de score te verdubbelen, maar Van Koesveld deed goed verdedigingswerk en blokte de bal.

Net na de rust werd Thomassen op de rand van het strafschopgebied neergehaald. Onze spits ging zelf achter de bal staan voor de vrije trap. De bal werd licht van richting veranderd, maar dat was voldoende om tegen het net te gaan, 1-1. Tien minuten later werd Thomassen diep gestuurd. Keeper De Boer kwam opmerkelijk ver zijn doel uit. Thomassen omspeelde hem en daarna nog een verdediger waarna hij de bal in de verre hoek schoot, 1-2! Telstar schakelde een tandje bij en zette zowaar druk op Helmond Sport. Dit resulteerde in de 2-2 toen wederom Platje scoorde.

Een minuut binnen de gelijkmaker verrichtte Stijn van Gassel een wereldredding door de inzet van Novakovich te blokken. Een cruciale redding want zo’n tien minuten voor tijd kopte Ron Janzen de bal uit een hoekschop snoeihard binnen, 2-3. Hierna slotoffensief van Telstar. Gelukkig bleef het bij 2-3. Helmond Sport eindigde de wedstrijd overigens met 10 man. Dylan de Braal kreeg een directe rode kaart na hard doorgaan op zijn tegenstander. Een terechte rode kaart.

Een feestje werd gevierd. Een heerlijke terugreis naar Helmond waar aanstaande maandag alweer de volgende wedstrijd wacht. FC Den Bosch is dan de tegenstander. Aanstaande vrijdag spelen wederom uit. We gaan dan op bezoek bij FC Emmen. Er zijn nog voldoende vrije plaatsen. Leden 28 euro. Niet leden 33 euro. Vertrek om 16.00 uur.