3e Overwinning op rij!

13th Mar, 18

Helmond Sport is op dreef. Na de overwinningen op jong AZ en Telstar wisten onze jongens ook FC Den Bosch te verslaan.

Hendriksen begon met dezelfde 11 spelers als in de wedstrijd tegen Telstar van afgelopen vrijdag. In het eerste deel van de eerste helft was er weinig opwinding te bekennen. Er werd door beide partijen geen enkele kansen gecreëerd. Uit het niets kwam de 0-1 uit de lucht vallen. Ron Janzen, vrijdag nog de gevierde man, maakte een domme overtreding in het strafschopgebied waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Vossebelt wist er wel raad mee. Nog voor de rust herstelde Helmond Sport zich door de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Robert Braber kopte de verlengde hoekschop binnen, 1-1.

De tweede helft kende een tam verloop. Het venijn zat hem in het laatste kwartier. Jordy Thomassen was dicht bij een treffer, maar de doelman wist de bal met zijn vingertoppen tot hoekschop te verwerken. Hierna mag Helmond Sport scheidsrechter Mulder dankbaar zijn. Stijn van Gassel haalde de doorgebroken Van de Sande neer, maar de scheids gaf voordeel. De bal werd echter naast het lege doel geschoten. Geen rode kaart, geen strafschop. Een paar minuten later beging Naudts een overtreding op Hoffman in het strafschopgebied. Wederom geen strafschop. Wel twee gele kaarten voor Bossche spelers wegens protesteren. Het geluk zat hem deze keer aan de zijde van Helmond Sport. De avond kon niet meer stuk nadat Thomassen de 2-1 tegen de touwen aan kopte na een voorzet van Zeldenrust, 2-1. Zeldenrust zelf tekende in blessuretijd voor de 3-1.

Door deze overwinning klimt Helmond Sport naar een 16e plaats….en boven FC 040. Aanstaande vrijdag de uitwedstrijd naar FC Emmen. De busreis van de SVHS gaat door. We hebben nog vrije plaatsen. U kunt nog mee!