Zuur gelijkspel tegen FC Twente

25th Aug, 18

Vooraf werd getekend voor een punt tegen de voormalig landskampioen FC Twente, maar na 90 minuten overheerst toch het gevoel van een nederlaag. Helmond Sport verdiende meer dan 1 punt.

De sfeer was opperbest. De mannen van Vak-O en het uitverkochte uitvak zorgde voor een optimale voetbalambiance in het SolarUnie stadion. De eerste goede kans om op voorsprong te komen was voor Helmond Sport. Snepvangers schoot de bal op doel waarbij de keeper de bal losliet. Naudts had de bal in de rebound voor het inschieten maar stuitte daarbij op keeper Drommel. Een minuut later was Naudts wederom gevaarlijk vanuit een hoekschop. FC Twente kreeg namens Ferreira een kans maar de verdediger schoot de bal rakelings naast de paal.

Na de rust begon het spektakelstuk pas echt. FC Twente schakelde een tandje hoger maar Helmond Sport wist dit makkelijk bij te benen en het kwam zelfs op voorsprong door Zeldenrust. Middels een soloactie en een schot in de korte hoek maakte hij de 1-0. Helmond Sport werd de bovenliggende partij. Erg zuur dat scheidsrechter Pol van Boekel na een uur spelen de bal nu wel op de stip legde. Poelmans maakte hands. Een terechte strafschop. Echter werd een zuivere handsbal van een Twente speler eerder in de wedstrijd door Polleke weggewuifd. Meten met twee maten is het. Boere liet dit buitenkansje niet onbenut en maakte gelijk. Naudts kreeg hierna weer de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Vanuit een prima positie schoot hij snoeihard op de doelman. Aan de andere zijde moest Meijers ingrijpen om een bal onschadelijk te maken nadat Van Gassel de bal losliet.

Helmond Sport denderde door en kwam in de 89e minuut op voorsprong. Bij de tweede paal schoot Meijers de bal uit een hoekschop binnen, 2-1. Een paar seconden later was het alweer gelijk. Vele supporters die het Helmond doelpunt nog aan het vieren waren hebben deze gelijkmaker niet gezien, zo snel ging het. Bij deze gelijkmaker ging Stijn van Gassel behoorlijk in de fout door de bal totaal verkeerd te beoordelen waarna Oosterwijk de bal kon binnen koppen.

In de blessuretijd ontstond een opstoot voor de dug out van Helmond Sport. Alles en iedereen vloog elkaar aan. Hierbij kreeg onze materiaalman Van de Meulenhof de rode kaart en moest eerder naar binnen.

Erg zuur dat de voorsprong heel rap werd weggeven, dit gelijkspel voelt voor de Helmond supporters als een nederlaag. We mogen wel behoorlijk trots zijn op onze ploeg. Geknokt en gestreden voor elke meter, met passie gespeeld, prima voetbal en een trainer langs de lijn die aanwezig is.

Aanstaande vrijdag spelen we tegen jong PSV. De busreis van de SVHS gaat rijden. We hebben nog een aantal vrije plekken. Leden 10 euro. Niet leden 15 euro. Vertrek om 19.00 uur.

Bron foto's: Wim van den Broek