Onnodige Nederlaag Helmond Sport tegen NEC Nijmegen

22nd Sep, 18

Helmond Sport is tegen een onnodige nederlaag aangelopen. Het had de beste kansen maar NEC Nijmegen was veel effectiever.

Helmond Sport begon goed en scherp aan de wedstrijd, iets wat we de voorgaande wedstrijden niet gezien hadden. In het eerste kwartier waren er kansen te noteren van Naudts, Zeldenrust, Swinnen en Poelmans. Echter bij de eerste kans, eigenlijk mag je het geen kans noemen, kwam NEC op voorsprong. Door matig verdedigen van Zwanen kon Darri de bal voor het doel geven. Achabar maakte met een schitterende omhaal de 0-1. Tegen de verhouding. Een paar minuten later had Naudts de kans op de 1-1. Hij kreeg de bal na een lage voorzet voor het doel niet binnen gewerkt. Aan de andere kant kreeg NEC haar tweede kans, welke wederom werd benut. Zwanen kon zijn tegenstander weer niet in bedwang houden. Darri maakte de 0-2. Zwaar tegen de verhouding in maar er in dat telt! Gelukkig kon Helmond Sport voor de rust dan de verdiende treffer maken. Uit een strafschop maakte Zeldenrust de 1-2. Binnen twee minuten had er 2-2 op het scorebord kunnen staan, maar Naudts en Brusselers kregen de bal in een goede positie voor het doel niet afgerond.

Na vijf minuten in de tweede helft te hebben gespeeld viel dan eindelijk de dik verdiende 2-2. Naudts zette Zeldenrust vrij voor de doelman en die schoof de bal binnen. Na de gelijkmaker trok Helmond Sport zich terug en kwam niet in grote problemen. Tot tien minuten voor tijd. Voor de derde keer kon Zwanen niet voorkomen dat er een voorzet werd gegeven. Achabar maakte zijn tweede doelpunt. Hopelijk heeft Alflen gezien dat Zwanen op de rechtsback positie er helemaal niets van bakt. Een zure nederlaag. Helmond Sport had meer verdiend.

Aanstaande dinsdag speelt Helmond Sport voor de beker. In het SolarUnie stadion komt Fortuna Sittard op bezoek.

Foto's van Wim van den Broek