Helmond Sport speelt wederom gelijk.

6th Oct, 18

Jong AZ – Helmond Sport, dat was de uitwedstrijd van dit weekend. We maakten er een vroege busreis van ter vervanging van het dagje Telstar dat dit seizoen op een zondag staat gepland. Omstreeks 12.00 uur vertrokken we met een man of 25 naar Wijk aan Zee om daar naar ons stamkroeg De Zon te gaan. Het was een zonovergoten dag. Tegen 14.30 uur kwamen we er aan en nestelden ons op het terras. Enkele liepen naar zee voor een strandwandeling. Een enkeling nam zelf een verkoelende duik in zee. Tegen 18.45 uur vertrokken we naar Wijdewormer waar de wedstrijd werd gespeeld. Een sportpark nog erger dan De Toekomst of de Herdgang met “ tribune” die zo wankel en smal was om op de staan.

De start van de eerste helft was weer niet best. Jong AZ kreeg de beste kansen waaronder een kopbal op de paal. Helmond Sport had via Swinnen ook het ijzer geraakt. Gedurende de eerste helft kreeg Helmond Sport meer grip op de wedstrijd maar echt gevaarlijk werd het niet. Via Zeldenrust kreeg Helmond de eerste goede kans. Hij ging alleen op de keeper af maar faalde in de afronding. Een paar minuten later kreeg Zeldenrust een vrije trap. Hierop volgde een scrimmage voor het doel met uiteindelijk Naudts die zijn eerste treffer maakte, 0-1. Helmond Sport kon deze voorsprong niet vasthouden en ging rusten met 1-1 nadat Dekker de bal tegendraads achter Van Gassel had gekopt.

Na de rust startte Helmond Sport prima. Via Poelmans en Zeldenrust kreeg het kansen op de 1-2. Die werd uiteindelijk gemaakt door Naudts, die zijn tweede treffer maakte. Lang kon Helmond Sport deze voorsprong niet vasthouden want na vijf minuten was het alweer 2-2. Naudts was zelfs dicht bij de 2-3 maar zijn schot ging tegen de paal. Beide ploegen speelden voor de overwinning maar moesten uiteindelijk tevreden zijn met een puntendeling.

Na afloop van de wedstrijd kwam Alflen uit eigen beweging naar de supporters toe om uitleg te geven betreffende het krantenartikel van het ED. Alflen gaf aan dat het absoluut niet zijn bedoeling is geweest om de Helmond Sport supporters een hoekje te duwen en bood zijn excuses aan de supporters die wel positief achter de spelers en club staan.

Zo zie je maar dat een enkeling het voor een complete groep kan verzieken. Discriminerende uitspraken kunnen en mogen niet. We moeten het allemaal samen doen. Spelers, staf en supporters. We moeten achter ONZE CLUB blijven staan. In goede en slechte tijden!

Vrijdag wacht Telstar als volgende tegenstander. We wachten nog steeds op de eerste overwinning. Zorg dat je er vrijdag bij bent. We hebben uw steun hard nodig.