Verdienstelijk gelijkspel tegen Go Ahead Eagles

16th Mar, 19

Helmond Sport heeft verdienstelijk gelijk gespeeld tegen Go Ahead Eagles, dat tweede stond. Een punt dus. Op voorhand eigenlijk onmogelijk aangezien de erg matige reeks dat er de afgelopen weken is neergezet.

Tot aan het eerste half uur was er niets aan de hand voor Helmond Sport. Nauwelijks in problemen geweest. Totdat Ron Janzen in het strafschopgebied door de benen werd gespeeld. Janzen liet dit niet toe en trok opzichtig Van der Venne onderuit. Een terechte strafschop. Verheijdt maakte de 0-1. Onnodig! Helmond Sport liep weer achter de feiten aan. Trainer Alflen gaf een signaal af en wisselde Koolhof en Edwards voor Zwanen en Snepvangers.

Na de rust zagen we een hard werkend elftal dat op jacht wilde gaan naar doelpunten. Gelukkig viel deze ook. Bram Zwanen besloot van afstand te schieten. Doelman Verhulst werkte de bal niet goed weg waardoor de bal in het doel belandde, 1-1. Van Gassel moest daarna twee keer toe handelend optreden door inzetten van Navratil te stoppen. In de slotfase kon Helmond Sport nog de overwinning binnen slepen via Juul Respen. Helaas wist hij geen doel te treffen.

Complimenten aan de NSVO dat ondanks de resultaten achter de ploeg blijft staan met goed support en gezang. Ook vanavond weer zorgden zij voor een prima sfeer.

Vrijdag speelt Helmond Sport de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Via de SVHS kunt naar deze wedstrijd reizen. We hebben nog voldoende vrije plaatsen in de bus.

Bron foto: Wim van den Broek