Helmond Sport walst over Roda JC heen!

31st Mar, 19

Het was nog even spannend of de wedstrijd wel door zou gaan. Een niet werkende lichtmast was de oorzaak. Helmond Sport kreeg tot 20.30 uur uitstel om de lichtmast te repareren. En dat lukte! Een kwartier later dan gepland werd er afgetrapt.

In de beginfase kreeg Roda JC twee kansen om te scoren maar Stijn van Gassel redde fraai. Helmond Sport wist wel te scoren halverwege de eerste helft. Het counterde via Juul Respen en Arne Naudts, die de bal via een lage voorzet bij Poelmans bracht. De Belg schoot de 1-0 binnen wat ook de ruststand was.

Na de rust was Helmond Sport heer en meester. Roda JC kwam er nauwelijks aan te pas. Arne Naudts verdubbelde de score, 2-0. Een kwartier later was Naudts weer trefzeker. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van onze topscoorder en wist binnen te werken, 3-0. Daarna was het wachten op het vierde Helmondse doelpunt. Poelmans, Naudts, George en Edwards lieten deze kansen onbenut. In de slotminuut wist De Braal uit een hoekschop wel de vierde treffer te maken.

Ondanks de overwinning blijft Helmond Sport voorlaatste staan. Aanstaande maandag speelt Helmond Sport in een uitwedstrijd tegen Almere City FC. Vrijdag komt Jong Ajax op bezoek.

Foto's: Wim van den Broek